Vesti

Opel Grandland X od sada i sa novim agregatom!

Reč je o agregatu PSA grupacije

3.42KPregleda

Opel Grandland X je od danas dostupan i sa novim benzinskim četvorocilindarskim agregatom radne zapremine 1,6 litara sa turbo punjačem.

Agregat potiče iz nove matične kompanije Opela, PSA grupacije, a poseduje direktno ubrizgavanje goriva i razvija 178 konjskih snaga na 5.500 obrtaja, kao i 250 Nm obrtnog momenta.

Predstavnici kompanije Opel navode da je novi PureTech agregat takav da modelu Grandland X omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 8 sekundi i maksimalnu brzinu od 222 km/h. Ovaj agregat je povezan sa standardnim osmostepenim automatskim menjačem.

Kada je reč o efikasnosti i ekonomičnosti, navodi se da zahvaljujući novom agregatu Grandland X emituje manju količinu štetnih gasova, a tome je dodatno pomoglo i to što je instaliran filter čestica. Kao rezultat toga ovaj model ispunjava Euro 6d-TEMP standarde.

Takođe, zahvaljujući novom start/stop sistemu, Grandland X prosečno troši svega 5,7 litara goriva na 100 pređenih kilometara.

Kupci će moći da kupe model sa ovim agregatom samo u Ultimate paketu opreme u koji spadaju još i aluminijumske felne veličine 19 cola, premijum kožna sedišta, Denon audio sistem kao i brojni sistemi za asistenciju vozaču.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery