Vesti

Ferrari 430 Scuderia u izdanju kompanije Novitec

Snažniji od modela 488 Pista

1.23KPregleda

Čudo automobilske industrije, italijanski super automobil Ferrari 430 Scuderia je bio duhovni naslednik modela 360 Challenge Stradale, a utabao je stazu za dolazak modela kao što su 458 Speciale i 488 Pista.

Napravljen je u vreme kada mu je direktan rival iz Lamborghini-ja bio model Gallardo, a bio je opremljen najsavremenijom i najboljom tehnologijom tadašnjeg doba.

U poređenju sa modelom F430 na kojem je i baziran, Scuderia je imao 20 konjskih snaga (15 kW) i 5 Nm obrtnog momenta više, te je njegov agregat ukupno razvijao 503 konjske snage (375 kW) i 470 Nm obrtnog momenta.

Dodatna snaga i neke druge modifikacije su dovele do toga da on iz mesta do 100 km/h ubrzava za četiri desetinke brže od modela F430, te mu je za to bilo potrebno svega 3,6 sekundi, a dostizao je i maksimalnu brzinu od čak 319 km/h.

Iako je nešto više od 500 konjskih snaga i više nego dovoljno za pravu adrenalinsku vožnju po ulicama, pa i za povremeni izlazak na stazu, model koji se nalazi na video snimku ispod teksta je još snažniji.

Naime, njega je modifikovala tjuning kompanija Novitec. Momci iz te kompanije su ovom Ferrari-ju ugradili dva kompresora (super punjača), reprogramirali su ECU i primenili su još par promena. Sve to je dovelo do toga da V8 agregat ovog Ferrari-ja sada razvija čak 766 konjskih snaga (571 kW).

Ovaj model sa video snimka će biti jedan od ukupno 8 tjuniranih Ferrari 430 Scuderia, a on je ofarban u mat sivu boju. Tako je ovaj model postao snažniji od nedavno predstavljenog modela Ferrari 488 Pista.

Šta vi mislite o ovom tjuningu?

Fotografije: Screenshot/Youtube

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery