970_250_eko
Vesti

Opel Crossland X dobio novi dizel agregat!

Razvija 118 konjskih snaga

558Pregleda

 

Kompanija Opel je objavila da je njen kompaktni krosover model, Crossland X, dobio nekoliko manjih “ažuriranja”.

Naime, najvažnije je to što je Crossland X dobio novi četvorocilindarski turbo dizel agregat radne zapremine 1,5 litara koji je povezan sa šestostepenim automatskim menjačem. Reč je o istom agregatu koji je pre nekoliko meseci dobio i model Grandland X.

Novi četvorocilindarski turbo dizel agregat razvija 118 konjskih snaga i 300 Nm obrtnog momenta, a predstavlja zamenu za staru dizel pogonsku jedinicu radne zapremine 1,6 litara. Kada je povezan sa automatskim menjačem i start/stop funkcijuom, ovaj agregat koji potiče iz okvira PSA grupacije prosečno troši oko 4 litara na 100 pređenih kilometara, a pritom emituje 104 grama ugljenikovog dioksida po pređenom kilometru. Ipak, merenja su vršena po starom NEDC ciklusu.

To znači da ovaj agregat ispunjava Euro 6d-TEMP standard emisije štetnih gasova zahvaljujući pre svega katalizatoru , filter čestica i AdBlue brizgaljci.

Osim novog agregata ovaj mali krosover je po prvi put u svojoj istoriji dobio i enterijer presvučen kožom. Ipak, ona je dostupna samo kao opcija na Design Line, Innovation i Ultimate paketima opreme i to u kombinaciji sa ergonomičnim AGR prednjim sedištima.

Početna cena modela Opel Crossland X sa novim dizel agregatom u Nemačkoj iznosi 24.120 evra. 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery