AktuelnoVesti

Hyundai proizvod koji smanjuje napor i umor radnika

1.52KPregleda

Hyundai-u nagrada za inovativnost

Hyundai Motor Group dobila je Red Dot priznanje  za svoj inovativni proizvod, robotički egzoskelet VEX. Najnoviji robotički egzoskelet VEX kompanije Hyundai Motor Group osvojio je nagradu u kategoriji dizajna inovativnog proizvoda. Vest Exoskeleton (VEX) koristi najnoviju tehnologiju za pružanje podrške radnicima u proizvodnim linijama čiji je posao prevashodno usmeren na podizanje težeg tereta. Hyundai planira implementaciju VEX-a u postrojenja širom sveta radi povećanja produktivnosti i zaštite na radu

 

Najnoviji robotički egzoskelet grupacije Hyundai Motor, Vest Ekoskeleton (VEX), pobedio je u kategoriji za dizajn inovativnog proizvoda. Red Dot Design Awards je jedno od najvećih i najuglednijih svetskih takmičenja za dizajn proizvoda.

 

 

VEX je razvijen u skladu sa opredeljenjem Hyundai Motor Group da podrži zdravlje i sigurnost industrijskih radnika. Dizajniran je da spreči povrede tokom rada.

 

„Ova nagrada svedoči o saradnji u našoj grupaciji između Laboratorije za robotiku i Hyundai centra za dizajn,“ rekao je Dong Jin Hyun, šef Laboratorija za robotiku u Hyundai Motor Group. „Pod vizijom marke Hyundai Progress for Humanity (napredak za čovečanstvo), naša laboratorija pokušava da uvede inovacije u robotiku konvergencijom različitih tehnologija. Uspeh koji smo postigli nagradom za VEX, motivisaće nas da nastavimo sa razvojem novih proizvoda koji će ljudima pružiti bolji kvalitet života. “

 

Kompaktni dizajn postignut je pomoću najnovije tehnologije koja eliminiše potrebu za baterijom. VEX se nosi kao ranac, koristi policentričnu osovinu da bi obezbedio maksimalnu silu od 5,5 kgf, što je zadivljujuće postignuće s obzirom da je težak svega 2,8 kg.

 

VEX je namenjen pre svega radnicima u proizvodnji koji rade sa rukama iznad glave, poput onih na donjoj strani vozila na montažnoj liniji. Hyundai Motor Group je razvio ovaj pilot projekat u svojim američkim pogonima, dobijajući pozitivne povratne informacije od radnika jer je smanjio umor koji se javlja u rukama i ramenima, istovremeno povećavajući produktivnost i bezbednost.

 

 

Pored VEX-a, Hyundai Motor Group radi na razvoju još jednog laganog nosivog robota, Chairless Exoskeleton (CEX). Sa CEX-om radnici mogu lako da održavaju sedeći položaj bez stolice. Pored toga, Hyundai Motor Group priprema i medicinski egzoskelet, MEX.

 

Bazirajući dalji razvoj na ovim nosivim robotima, Hyundai Motor Group planira razvoj novih inovativnih proizvoda iz domena robotike koji će poboljšati produktivnost i bezbednost na radu, i podržati rehabilitaciju povređenih osoba. Grupacija razmišlja o primeni VEX-a u svojim postrojenjima širom sveta. Kompanija Hyundai Rotem biće zadužena za komercijalnu proizvodnju, a očekuje se da proizvod košta čak 30 posto manje od sličnih postojećih proizvoda konkurenata.

 

 

PR Hyundai Srbija

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery