AktuelnoVesti

Novi predstavnik Alfe Romeo u E segmentu na renderu?

6.74KPregleda

Uskoro ćemo imati i Alfinog predstavnika u E segmentu.

 

Nije tajna da su Alfi Romeo očajnički neophodni novi modeli da bi opstala na tržištu. S Giulijom i Stelviom (Giulietta i 4C su na putu da kažu „adio“), italijanskom proizvođaču su potrebni novi modeli da bi se uhvatio ukoštac s nemačkom dominacijom u premijum segmentu.

 

Dok Alfa Romeo Tonale krosover treba da debituje u septembru ove godine, u izveštaju Motor.es se govori o novom „kecu iz rukava“. Naime, Žan-Filip Imparato, šef italijanske marke, najavio je dolazak rivala BMW-a serije 5.

 

Španski portal se čini upoznat s materijom, ističući da će limuzina na scenu stupiti 2025., kao i da je trenutno u fazi dizajniranja. Ipak, priložen je ekskluzivan render, za koji se nadamo da je dovoljno autentičan, jer prikazano vozilo svojom pojavom prosto fascinira.

 

Motor.es je takođe podelio neke detalje u vezi s budućim sedanom, koji će počivati na skupocenoj Giorgio platformi. Biće dostupan u benzinskoj, „plug-in“ hibridnoj i električnoj varijanti. Naravno, sve treba uzeti s blagom dozom rezerve dok ne budemo imali „čvršće“ dokaze.

 

Ono što znamo je da Alfa Romeo, DS i Lancia zajednički razvijaju novu generaciju automobila koja će biti lansirana 2024. Nova kolaboracija je formirana u okviru novopečenog koncerna Stellantis, tako da će tri spomenuta proizvođača deliti pogonske sklopove i tehnologiju koji neće biti dostupni za ostale marke.

 

Da li Nemci treba da budu zabrinuti? Vreme će pokazati, ali kada vidimo svu raskoš Alfinog sedana iz E segmenta, doduše na nezvaničnom renderu, ne bi bilo iznenađujuće da dođe do izvesnih potresa na tržištu.

 

Vrele Gume

Izvor: Motor.es

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery