AktuelnoVesti

Peugeot 208 GTi i kao plug-in sa 360 KS

5.76KPregleda

Kampanja Peugeot 208 GTi dobija epske razmere, najavljen i plug-in

Pre nekolilo dana je iz rukovodstva PSA „iscurila“ prva informacija o mogućnosti da se reinkarniše GTi klasa i to u startu od modela 208. Ta vest se proširila brže od epidemije koronavirusa. Upravo stižu i dopune ili spletke, to još nismo sigurni.

Naime, špekuliše se da bi Peugeot 208 GTi mogao stići i u plug-in hibridnoj varijanti sa 1.6 litarskim turbo benzincem i dva elektro motora uz 11 kw/h litijum-jonsku bateriju. 

Jedan motor bi asistirao samom benzincu dok bi drugi bio zadužen za 4×4 funkciju i njegovo mesto je na zadnjoj osovini.

Računajući snagu benzinca i elektro motora u ovom slučaju bi imali GTi „raketu“ produžene autonomije sa udruženih bar 360 konjića. 

U brojkama to bi izgledalo oko 4,5 sekundi do stotke, 260 km/h maksimalne brzine (ograničena) i električne autonomije od 40-50 km uz prosečnu potrošnju od 2.1 l/100 km ukoliko su baterije svaki dan na full.

Će da vidimo, što bi rekli naši zemljaci sa juga!

Ilustracija: autocar.co.uk

Zbog proglašenja pandemije i opasnosti od širenja virusa COVID-19 poštujte savete nadležnih organa! 

2 Komentara

  1. Ukoliko bi bio dizajn kao na drugoj slici, treba napraviti posebnu klasu i nazvati ga Peugeot 205 GTI, i tu oznaku rezervisati za sportski model.

    ipak ja bih volio da vidim neko auto sa 1.0 motorom i Plug in hibridom. Ispada da se pojačavaju samo oni koji su već jaki, po principu one narodne izreke: daće Bog i onom k’o ima…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery