Vesti

Novi koncept Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid će biti glavna zvezda izložbenog prostora kompanije Citroen

Sajam automobila u Parizu

2.08KPregleda

Citroen će na predstojećem Sajmu automobila u Parizu predstaviti svoj novi koncept model, plug-in hibridnu verziju modela C5 Aircross SUV, a društvo će mu praviti novo ograničeno izdanje hečbek modela C3.

Francuski proizvođač automobila, koji će sledeće godine proslaviti vek svog postojanja, će na svom izložbenom prostoru imati i nekoliko specijalnih vozila među kojima su i „Art Car“ verzije modela E-Mehari i C3, kao i klasične modele 2CV i 5 HP.

Zvaničnih detalja o modelu C5 Aircross plug-in hybrid za sada nema puno. Iz kompanije navode da će ovaj model samo na električnu energiju moći da pređe do 50 kilometara, te da tokom vožnje na električnu energiju može da dostigne maksimalnu brzinu od 133 km/h.

Baterije su smeštene na podu ispod putničke kabine, a mogu se potpuno napuniti za 2 sata. Ukupna izlazna snaga plug-in hibridnog pogonskog sklopa iznosi 222 konjske snage, a on je povezan sa osmostepenim automatskim menjačem.

Razlike između plug-in hibridnog i ostalih modela sa oznakom C5 Aircross su minimalne, te kod modela sa hibridnim pogonom u kabini postoji ekran sa podacima o vozilu, kao i modifikovani infotejnment sistem.

Iz kompanije navode da će C5 Aircross plug-in hybrid emitovati 49 grama ugljenikovog dioksida po pređenom kilometru, kad ovaj model stigne do proizvodne trake sledeće godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery