AktuelnoPRVesti

Novi Dacia Sandero Stepway: pametni telefon kao multimedijalni ekran

2.91KPregleda

Pametno rešenje sa pametnim telefonom, za pametne ljude 

 

Pametni telefon nosimo svugde sa sobom. A šta bi bilo kada bismo mogli da ga upotrebljavamo kao ekran multimedijalnog sistema u vozilu? Zvuči kao dobra ideja!? Za Daciju nije bilo dvoumljena. Samo je bilo potrebno uklopiti ga u doživljaj vožnje. U tom duhu stvoren je Media Control. Nicolas Legros, operativni direktor Dacia Odeljenja za crossovere, objasnio nam je filozofiju i prednosti ovog sistema, koji je predstavljen u novom Dacia Sandero Stepway.

 

Zamislite da tokom vožnje ne morate da odlažete svoj pametni telefon na loše pričvršćeni nosač na ventilacionom otvoru klima-uređaja. Kada bi samo bilo tako jednostavno! U Daciji razumemo taj problem. Inženjeri i dizajneri marke udružili su snage kako bi odgovorili na izazov i osmislili pametno, ekonomično i savremeno rešenje.

 

 

 

U Daciji želimo da redefinišemo pojam esencijalnog vozila. Zato smo želeli da ponudimo multimedijalno rešenje koje je pametno, jednostavno i privlačno kupcima. Ankete pokazuju da kupci cene jednostavnost u ovom području, a znamo da je jednostavnost ključna reč u zajednici Dacijinih kupaca. Naši inženjeri i dizajneri su zajedno radili kako bi stvorili Media Control, sistem koji pretvara omiljeni ekran kupaca – njihov pametni telefon – u multimedijalni centar vozila„, izjavio je Legros.

 

Šta je media control?

Media Control je sistem koji, osim radija, uključuje posebno postolje za pametni telefon kao i besplatnu, prilagodljivu i praktičnu aplikaciju.

 

Media Control je sveobuhvatni multimedijalni sistem. Sastoji se od radija, dva zvučnika, USB utičnice, Bluetooth veze, komandi na upravljaču, a pored toga, ima i postolje za punjenje pametnog telefona na komandnoj tabli. Od samog početka ovog projekta, postolje za punjenje je potpuno integrisano u komandnu tablu kako bi upotreba pametnog telefona bila udobna i ergonomična.

 

Postavljen na univerzalno postolje na komandnoj tabli novog Dacia Sandero Stepway, pametni telefon čvrsto stoji na mestu i savršeno upotpunjuje doživljaj vožnje. Postolje je strateški ugrađeno na povišen položaj i blago okrenuto prema vozaču kako bi se osigurala savršena vidljivost informacija pametnog telefona i tako povećala sigurnost u vožnji. Jednostavno preuzmite aplikaciju Dacia Media Control na svoj pametni telefon. Zahvaljujući Bluetooth vezi, vaš pametni telefon će se u potpunosti stopiti sa komandnom tablom i zameniće ugrađeni multimedijalni sistem.

 

Navigacija, radio, muzika, telefon, čak i pristup informacijama o vozilu: sve najvažnije funkcije su vam dostupne jednim dodirom, a zahvaljujući prepoznavanju glasovnih naredbi možete ih aktivirati i glasom. Uklanjanjem pametnog telefona sa postolja kućište se zatvara.

 

Inovativni sistem sa pametnim funkcijama

Nicolas Legros objašnjava: „U želji da Media Control učinimo 100 % pametnim multimedijalnim sistemom, morali smo da odemo i korak dalje. Sistem se u kombinaciji sa prilagodljivom aplikacijom prilagođava potrebama svakog korisnika pa se povezuje i sa putnim računarom.

 

Zato je moguće stvarati prečice za omiljene widgete, aplikacije ili kontakte. Navigacija se zasniva na bogatoj ponudi pružioca usluga mapa i navigacionih uputstava. Kada je reč o multimediji, kupci imaju pregršt izbora: radio, reprodukcija muzike sa pametnog telefona, pretplata na platforme za streaming muzike kao i reprodukcija muzike sa USB ili MP3 uređaja. Telefon nije rezervisan samo za upućivanje i primanje poziva, već obuhvata i ostale osnovne funkcije: pretraživanje kontakata slobodnih ruku i pregled istorije poziva ili događaja u kalendaru. Funkcija preslušavanja SMS poruka već je dostupna za Android, a uskoro i za iOS uređaje. U okviru postavki automobila, kupcima je na raspolaganju funkcija Driving ECO sa prikazom potrošnje u stvarnom vremenu i prilagođenim savetima za vožnju nakon svakog putovanja.

 

Jednom kad stignu na odredište, zaboravni kupci posebno će ceniti upozorenje na ostavljeni pametni telefon u vozilu, ali i funkciju Go To My Car uz koju će lakše saznati gde su parkirali automobil.“

 

 

Ne može jednostavnije

Jednostavnost ovog sistema leži u njegovoj ergonomičnosti. Zahvaljujući optimalnom položaju postolja za punjenje, svim funkcijama pametnog telefona možete pristupiti u samo nekoliko klikova. Aplikacija je intuitivna, a njen interfejs efikasan i jednostavan za pretraživanje. Preslikavanje pametnog telefona (screen mirroring) na središnji ekran u vozilu omogućava vam da ovladate sistemom. Na kraju, uz pomoć komandi na upravljaču možete da promenite pesmu, radio stanicu, glasnoću kao i da prihvatate ili završavate pozive. Za još veću praktičnost i sigurnost dostupna je opcija glasovnog upravljanja pametnim telefonom.

 

Sve u svemu, reč je o dobro promišljenom sistemu; esencijalnom i intuitivnom alatu sa prilagodljivim interfejsom sa najboljim odnosom cene i kvaliteta na tržištu. Prema Nicolasu Legrosu, reč je o „multimedijalnom rešenju u Dacijinom duhu”, u potpunosti usklađenom sa načelima marke. Jednostavno je, praktično i pametno. To je Dacia.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery