AktuelnoVesti

Novi Renault 4 dolazi do 2025.

3.42KPregleda

Novi Renault 4 bi mogao da se pozicionira kao jeftino, električno komercijalno vozilo, pored „petice“ hečbek, 2025. godine.

 

Francuska marka bi mogla da doda još jednu ikonu svom portfoliju u bliskoj budućnosti, i to u formi nove, električne verzije legendarne „četvorke“, nakon što je ova oznaka i zvanično zaštićena, u sličnom stilu kao što to slučaj s novim 5 Prototipom.

 

To će biti još jedno ključno vozilo u putu ka elektrifikaciji, u okviru kojeg će Renault lansirati sedam novih elektromobila do 2025. Ranije, 2021., francuski proizvođač je skinuo veo s atraktivnog Renault 5 Prototipa, koji će na scenu stupiti 2023. kao priuštivi elektromobil B segmenta.

 

Renault nije još ozvaničio planove za oživljavanjem „četvorke“, ali veliki broj spekulacija cirkuliše, sugerišući da će biti lansiran još jedan mali elektromobil, u velikoj meri inspirisan kultnim originalom, koji je svojevremeno postigao ogroman komercijalni uspeh.

 

U 31 godini proizvodnje od 1961. do 1992. Renault je proizveo preko osam miliona jedinica „četvorke“ i njenog jeftinijeg Renault 3 derivata.

 

Ove godine originalni Renault 4 slavi šezdesetogodišnjicu, a kompanija je nagovestila da bi moglo doći do izvesnog „iznenađenja“, baziranog na 4L vanu u novembru. Dakle, to bi moglo da znači da bismo mogli da vidimo konceptnu verziju do kraja 2021., dok dalje glasine govore da će električna „četvorka“ biti jeftino komercijalno vozilo, naspram putničke „petice“.

 

Ukoliko Renault 4 bude baziran na istoj platformi kao i 5, počivaće na CMF-B platformi, koju trenutno koristi Zoe, što je u suštini modifikovana verzija arhitekture Clija, prilagođena električnom pogonu.

 

Vrele Gume

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery