Vesti

Nova Opel Corsa-e postala prvi, potpuno električni, reli automobil na svetu!

Premijera na Sajmu automobila u Frankfurtu

Opel Corsa-e Rally
3.61KPregleda

Nakon tizer fotogrfije koju je juče podelila sa nama, kompanija Opel je danas i zvanično predstavila model Corsa-e Rally. Reč je o prvom potpuno električnom reli automobilu, koji će svoju premijeru imati na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Opel Corsa-e Rally

Ovaj model je baziran na produkcijskoj varijanti modela Corsa-e. Novi električni reli automobil nemačkog brenda će učestovovati u ADAC Opel e-Rally kupu, gde će zameniti model Adam R2. Nova Opel Corsa-e Rally poseduje elektromotor koji razvija 134 KS i 260 Nm obrtnog momenta. Tu je i baterija od 50 kilovat-časa, ista kakva se nalazi i na standardnom modelu. Ističe se i Torsen diferencijal.

I više nego dovoljno za ADAC Opel Rally kup koji već nekoliko godina okuplja mlade vozače iz 18 zemalja. Standardna Opel Corsa-e iz mesta do 100 km/h ubrzava za 8,1 sekundu.

„Corsa-e je električni automobil za svakoga. Ona je savršena za svakodnevnu vožnju i nije preterano skupa. Ona je takođe zabavna za vožnju i dinamična. Korišćenjem fabričke verzije za bazu, prvi smo proizvođač automobila na svetu koji je razvio potpuno električni reli automobil.“, rekao je izvršni direktor kompanije Opel, Mihael Lohšeler.

Očekuje se da novi reli šampionat krene na letoi 2020. godine. Plan kompanije Opel je da konstruiše 15 primeraka modela Corsa-e Rally. Očekuje se da cena bude ispod 50.000 evra.

Opel Corsa-e Rally

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery