Vesti

Najveća baterija kompanije Rivian će imati snagu od 180 kWh!

Baterija će imati čak 7.776 pojedinačnih ćelija!

Rivian R1T
2.26KPregleda

Predstavnici kompanije Rivian su otkrili da će najveća baterija koja će se naći na modelima R1T i R1S zapravo biti najveća baterija u automobilskoj industiriji.

Rivian R1S

Naime, jedan od kolega iz magazine Auto News, koji je imao priliku da posesti postrojenje ove kompanije u Ilinoisu, preneo je informaciju da će se najveća baterija te kompanije sastojati od čak 7.776 pojedinačnih ćelija. Naravno, ta baterija obećava veliku autonomiju između punjenja. Svakako impresivno za proizvođača kao što je Rivian, koji je relativno nov na sceni električnih automobila.

Ta baterija bi trebalo da ima kapacitet od 180 kWh, prenosi Auto News. To znači da bi zahvaljujući njoj sa jednim punjenjem moglo da se pređe i do 659 kilometara. Takav domet je nešto što je zaista impresivno za sva električna vozila. Pogotovo je impresivno za masivne modele kao što su Rivian R1T i R1S. Ta baterija će, kako se navodi, imati i tečno hlađenje. Međutim, postavlja se pitanje da li će ta baterija moći da se razvije i da se testira pre nego što stigne na tržište. Podsećamo, Rivian modeli bi trebalo da se nađu na tržištu za oko 17 meseci.

Međutim, pored te, Rivian radi i na baterijama kapaciteta 105 i 135 kWh za oba svoja modela. Obe baterije imaju veći kapacitet nego baterija kompanije Tesla (100 kWh). Ta baterija se nalazi na najskupljim verzijama modela Model S i Model X. Domet Rivian vozila sa baterijom od 105 kWh bi trebalo da bude oko 386 kilometara. Sa snažnijom baterijom od 135 kWh, ti modeli bi trebalo da pređu do 489 kilometara.

Međutim, pre nego što Rivian uopšte bude blizu lansiranja modela R1T i R1S na tržište, on mora da renovira svoje postrojenje u Ilinoisu. Podesćamo, to postrojenje je nekada bilo u vlasništvu kompanije Mitsubishi.

Rivian R1T

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery