Vesti

Predstavljen je BMW M5 Edition 35 Years!

Specijalno izdanje nastalo u čast 35.rođendana modela M5

BMW M5 Edition 35 Years
1.56KPregleda

BMW slavi 35 godina od kako je legendarni M5 prvi put plasiran na tržište. U tu čast kreirano je specijalno izdanje koje nosi oznaku BMW M5 Edition 35 Years.

BMW M5 Edition 35 Years

BMW M5 Edition 35 Years je baziran na modelu BMW M5 Competition i poseduje isti 4,4-litarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 617 konjskih snaga i 750 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tom agregatu, ovaj izuzetno snažni sedan iz mesta do 100 km/h ubrzava za svega 3,1 sekundu. Takođe, on do 200 km/h ubrzava za samo 10,8 sekundi. Zahvaljujući tim performansama, ovaj automobil se može svrstati u kategoriju super automobila.

Kada je reč o spoljašnjem dizajnu, BMW M5 Edition 35 Years je ofarban u “Frozne Dark Grey II” metalik boju. Na njemu se još ističu i M aluminijumske felne veličine 20 cola u “Graphite Grey” boji. Iza njih se kriju crna kočiona klešta, a primetan je i nedostatak M5 oznake na zadnjem delu automobila.

Što se enterijera tiče, BMW M5 Edition 35 Years ima M sportska sedišta od Merino crne kože sa kontrastnim šavovima. Tu su i detalji od jonizovanog aluminijuma u zlatnoj boji na centralnoj konzoli i panelima vrata. Ovaj specijalni BMW M5 poseduje i novu digitalnu instrument tablu sa ekranom 12,3 inča i ekran infotejnment sistema dijagonale 10,3 inča. Tu su naravno i pločice na kojima je ugraviran natpis “M5 Edition 35 Jahre”.

BMW M5 Edition 35 Years

Biće kreirano ukupno 350 primeraka ovog ograničenog izdanja, a svi će imati Executive i M Driver pakete opreme kao standard. To znači da s utu automatska vrata, zavesice na prozorima, sedišta sa ventilacijom i funkcijom masaže, četvorozonska klima i slično. Zahvaljujući M Driver paketu limiter maksimalne brzine je podignut sa 250 na 304 km/h. Tu je i vaučer za M Driver školu vožnje u BMW centru.

Ovaj model će biti skuplji od M5 i M5 Competition modela.

BMW M5 Edition 35 Years

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery