Vesti

Na prodaju novi Alfa Romeo 8C Spider i 8C Competizione

Za one koji pak nisu ljubitelji kabrioleta, tu je i Alfa Romeo 8C Competizione

Alfa Romeo 8C Spider
4.5KPregleda

Alfa Romeo 8C Spider možda nije senzacionalan kao model 8C Competizione. Međutim, on je jako retka pojava, s obzirom da je proizvodnja bila ograničena na svega 500 primeraka.

Alfa Romeo 8C Spider

S vremena na vreme pojavi se pokoji polovan model. Međutim, FCA Heritage sada prodaje potpuno novi Alfa Romeo 8C Spider model iz 2010. godine. Nije poznato puno detalja o tom modelu, ali je potvrđeno da on “nikada nije napustio fabriku”. Navedeno je i da je prešao svega nekoliko kilometara.

Kao da to nije dovoljno impesivno, navodi se i da je taj 8C Spider suptilno restauiran. O ceni ovog modela nije rečeno ništa. Međutim, znamo da se ispod njegove haube krije 4,7-litarski V8 agregat koji razvija 444 konjskih snaga (331 kW) i 470 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa šestostepenim menjačem. Zahvaljujući tome, on iz mesta do 96 km/h ubrzava za 4,6 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 295 km/h.

Za one koji nisu ljubitelji kabrioleta, FCA Heritage prodaje i prelepi Alfa Romeo 8C Competizione. Ovaj model je proizveden 2007. godine i takođe je oduvek u vlasništvu kompanije. On poseduje isti pogonski sklop kao i model 8C Spider i takođe je suptilno restauiran.

Alfa Romeo 8C Competizione

Ni za ovaj model nije poznata cena. Međutim, s obzirom na to koliko su oba modela retka, verujemo da će oni koštati pravo malo bogatstvo.

U svakom slučaju, u vreme kada su se prodavali kao novi, 8C Competizione je koštao 265.000 dolara, dok je 8C Spider koštao 299.000 dolara.

Koji od ova dva modela biste vi pre izabrali?

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery