Vesti

Toyota i Suzuki razmatraju pravce i nova područja buduće saradnje!

Saradnja u novim oblastima

1.33KPregleda

Toyota Motor Corporation (Toyota) i Suzuki Motor Corporation (Suzuki) najavili su potpisivanje sporazuma o početku konkretne saradnje u novim oblastima.

Toyota Yaris - Toyota i Suzuki

Toyota i Suzuki razmatraju detalje takve saradnje nakon zaključenja memoranduma o razumevanju o poslovnom partnerstvu koji je potpisan još 6. februara 2017. godine.

Toyota i Suzuki, povezuju Toyotinu snagu u tehnologijama elektrifikacije i snagu Suzukija u tehnologijama za kompaktna vozila. Oni nameravaju da rastu u novim područjima, kao što su zajednička saradnja u proizvodnji. Jedan od ciljeva je i široka popularizacija elektrifikovanih vozila.

Pojedinosti o planiranim područjima buduće saradnje navedeni su u tabeli u nastavku:

Toyota i Suzuki

Toyota i Suzuki će se i dalje pošteno i slobodno takmičiti jedna protiv druge. Međutim, obe kompanije, krećući se napred, nameravaju da razmotre dalju saradnju. Cilj je stvaranje budućeg društva održive mobilnosti uz poštovanje svih važećih zakona.

Suzuki Jimny - Toyota i Suzuki

Predsednik kompanije Toyota, Akio Toyoda, rekao je sledeće: “Kada je reč o elektrifikaciji vozila, za koju se očekuje da će još više prodreti, hibridne tehnologije od ranije doživljavaju veliku ulogu na mnogim tržištima. Potrebno je široko prihvatanje da bi elektrifikovana vozila mogla da doprinesu zaštiti okruženja na Zemlji. Upravo zbog toga je nastao i naš novi sporazum. Radujemo se širem korišćenju hibridnih tehnologija, ne samo u Indiji i Evropi, nego i u celom svetu. Istovremeno, verujemo da će nam širenje našeg poslovnog partnerstva sa Suzukijem – od uzajamne nabavke vozila i pogonskih sistema, do razvoja i proizvodnje – pomoći u postizanju konkurentske prednosti kojoj moramo da težimo da bi preživeli jedno razdoblje u stoleću duboke transformacije. Nameravamo da ojačamo konkurentnost obe kompanije, primenjujući naše jake strane i učeći jedni od drugih.“

Predsednik kompanije Suzuki, Osamu Suzuki, naveo je: „U vreme kada smo najavili obimnu saradnju u maju prošle godine, govorio sam da ćemo težiti globalnom uspehu. Od tada vidim napredak u partnerstvu i zadovoljstvo mi je što mogu danas da objavim ovu izjavu o statusu partnerstva na globalnoj osnovi, uključujući Evropu i Afriku. Pored toga, zahvalni smo na ljubaznoj ponudi kompanije Toyota koja nam omogućava da iskoristimo njihovu hibridnu tehnologiju. Nastavićemo s najvećim naporima da saradnja bude što uspešnija.”

PR Saopštenje: Toyota i Suzuki

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery