Vesti

Novi Cupra Leon stiže 2020. godine!

Sa plug-in hibridnom verzijom koja će razvijati 242 KS

Cupra Leon
2.21KPregleda

Seat će novu generaciju modela Leon predstaviti tokom sledeće godine. Potvrđeno je da će, ne samo standardni modeli imati hibridni pogonski sklop, već i da će Cupra Leon biti dostupna kao plug-in hibrid.

Cupra Leon

“Tokom 2020. godine, na tržište ćemo plasirati novu generaciju modela Leon. On će se prodavati u hečbek i karavan varijantama”, naveo je izvršni direktor španskog proizvođača, Luka de Mejo. “On će imati i plug-in hibridni pogonski sklop koji će razvijati 242 konjske snage. Pritom će taj model emitovati svega 50 g/km ugljenikovog dioksida. Nešto pre kraja 2020. godine stižu i Cupra Leon i Cupra Leon ST, oba sa plug-in hibridnim pogonom”, dodao je on.

Šef brenda Cupra, Vejn Grifit, potvrdio je da će 242 KS koje je pomenuo Mejo biti rezervisane za Cupra Leon model, a ne za standardne Seat modele. To znači da će najnoviji Cupra model imati istu izlaznu snagu kao i nedavno predstavljeni Cupra Formentor koncept. Međutim, zo znači i da će novi Cupra Leon plug-in hibrid imati manju snagu od trenutnog Cupra Leon modele. U svakom slučaju, pretpostavljamo da će veća snaga biti ostavljena za model sa konvencionalnim pogonom.

Četvrta generacija modela Seat Leon će biti bazirana na unapređenoj MQB platformi. U ponudi će se naći najmanje jedna plug-in hibridna varijanta. Ona će samo na električnu energiju sa jednim punjenjem moći da pređe i do 50 kilometara.

Na ranijim špijunskim fotografijama smo mogli videti da će njegov dizajn biti inspirisan modelom Tarraco. U njegovoj kabini će se naći infotejnemnt sistem koji podržava bežično ažuriranje softvera (po prvi put na nekom vozilu iz okvira VW grupacije).

Cupra Leon

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery