970_250_eko
Vesti

Modelu Nissan GT-R zabranjena vožnja po Nirburgringu, jer je previše bučan!

Video

353Pregleda

Možda jeste reč o jednom od najstarijih automobila koji se i dalje proizvodi, ali Nissan GT-R je itekako sposoban da onome ko ga vozi pruži pravu “adrenalinsku injekciju”, kako u vožnji po stazi tako i van nje.

Sa malo znanja i dovoljno novca, ovaj Nissan GT-R može postati prava zver. Međutim, neki od vlasnika tog modela su (možda i previše) modifikovali pogonski sklop i karoseriju svog ljubimca na četiri točka, a upravo jedan takav automobile je ovaj sa video snimka ispod teksta.

U opisu ispod videa stoji da Nissan GT-R razvija čak 760 konjskih snaga, da ima set legalnih pneumatika i veoma glasan izduvni system. Čovek koji je postavio video klip (vozač modela Porsche 911 GT2 RS koji prati “Godzilla”-u u stopu na stazi) naveo je da taj GT-R više nije legalan za javne puteve zbog svih modifikacija kroz koje je prošao.

Međutim, po svemu sudeći, vše nije legalan ni za vožnju po stazi. Naime, nakon svega nekoliko krugova na “Zelenom paklu”, vozač modela Nissan GT-R je zamoljen da napusti stazu zbog toga što je njegov automobil previše bučan. Zabeleženo je da izduvni system njegovog GT-R proizvodi čak 134 decibela, što je zapravo glasnije od zvuka koji proizvodi vojna letelica tokom uzletanja!

Međutim, zahvaljujući tim modifikacijama vidimo da je ovaj Nissan GT-R zapravo jednako brz kao i fabrički Porsche 911 GT2 RS, što je svakako kompliment s obzirom da Porsche od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 2,8 sekunde i da je reč o modelu koji je bio kralj Nirubrgringa, bar dok se nije pojavio Lamborghini Aventador SVJ.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery