970_250_eko
Vesti

BMW priprema i M8 Competition za 2019. godinu?!

Glasine

315Pregleda

Kompanija BMW navodno razvija novu, Competition verziju modela koji tek treba da bude predstavljen, M8, a koji bi na tržište trebalo da stigne sledeće godine.

Naime, korisnici sajta “Bimmer Post” su nedavno naišli na zvanični document kompanije bavarskog proizvođača automobila, u kojem su navedene oznake koje će se koristiti na različitim modelima nove Serije 8Tu spadaju 840i, 840d, M850i, M8 i M8 Competition.

Nedavno je BMW predstavio nekoliko svojih budućih modela svojim VIP klijentima u Parizu. Oni koji su prisustvovali tom događaju su naveli da je bavarski proizvođač automobile potvrdio informaciju da radi na modelu M8 Competition, te da bi on trebalo da bude predstavljen sledeće godine.

Kao i drugi BMW M Competiton modeli i M8 Competition će imati nekoliko detalja po kojima će se razlikovati od “standardnog” M8. Na primer, on će imati neke jedinstvene delove karoserije izrađene od ugljenikovih vlakana, dok se očekuje da će karbon-keramičke kočnice i kočiona klešta žute boje na ovom modelu biti standardne.

Kao i standardni M8 i M8 Competition će ispod haube imati twin-turbo V8 agregat radne zapremine 4,4 litara. Taj isti agregat se trenutno nalazi i u modelu M5 Competition gde razvija 617 konjskih snag ai 750 Nm obrtnog momenta. Očekuje se da M8 Competition bude nešto snažniji.

Međutim, ako nam iskustvo sa ranijim Competition modelima nešto kazuje, onda je to da se inženjeri BMW-a neće zaustaviti samo kod snažnijeg agregata. Zapravo, očekujemo da vidimo osmostepenu automatsku transmisiju i aktivni M diferencijal, ali i nove komponente šasije i vešanja.

Ipak, dok je M2 Competition zamenio model M2 u gami kompanije, M8 Competition će se prodavati uporedo sa standardnim M8 modelom na kojem će i biti baziran.

Napomena: Na fotografijama se nalazi model BMW M850i.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery