Vesti

Mercedes će u Frankfurtu predstaviti potpuno novi koncept!

Biće premijerno predstavljeni i drugi modeli

Mercedes
1.34KPregleda

Sajam automobila u Frankfurtu počinje za nešto više od mesec dana, a Mercedes će ga iskoristiti da predstavi svoj potpuno novi koncept.

Mercedes GLB

Nemačka kompanija nije objavila neke detalje, ali je rečeno da je to vozilo „fleksibilno, orijentisano prema klijentima i predstavlja viziju budućnosti kompanije Mercedes-Benz i EQ“. To može značiti mnogo toga, ali ako bismo morali da nagađamo rekli bismo da je reč o novom EQ konceptu.  

Osim misterioznog koncepta, Mercedes će na Sajmu u Frankfurtu predstaviti nekoliko novih modela. Među njima su „plug-in hibridi i potpuno električni sedan EQV“. To je malo zbunjajuće s obzirom da je EQV koncept bio električni kombi baziran na V-Klasi.  

Dalje, premijerno će biti predstavljen i model GLB kome će se pridružiti i AMG verzija. Ona će, kako se pretpostavlja, nositi oznaku GLB 35. Očekuje se da će on imati četvorocilindarski agregat zapremine dva litara koji će razvijati 301 KS (225 kW) i 400 Nm obrtnog momenta. On će najverovatnije biti uparen sa sedmostepenim DCT menjačem preko kog će se snaga slati svim točkovima.

Pored navedenog, i Smart će predstaviti unapređene verzije svojih električnih gradskih automobila.

Na kraju, Ola Kalenius će nam „pružiti uvid u budućnost kompanije Mercedes-Benz“. On će održati govor koji će se po svemu sudeći odnositi na „održivu budućnost“ i strategiju komapnije.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery