970_250_eko
Vesti

Džeremi Klarkson je nekada kritikovao Teslu i njene automobile – Šta danas misli o tom proizvođaču?

Zbog kritikovanja Tesla modela, Klarkson je dobio i tužbu od samog Ilona Maska

The Grand Tour, Džeremi Klarkson
832Pregleda

Pre nešto više od decenije, Džeremi Klarkson je dobio tužbu od Ilona Maska. Razlog za to? To što je Klarkson u velikoj meri kritikovao tadašnji Tesla Roadster automobil, koji je po njegovom mišljenju bio „užasan“. Da li se Klarksonovo mišljenje o električnim automobilima promenilo od 2008. godine?

The Grand TThe Grand Tour, Džeremi Klarksonour

Džeremi Klarkson je defnitivno jedan od najpoznatijih voditelja na svetu. Njegove automobilske emisije postale su legendarne. Iako je prestao da radi na BBC televiziji i iako je napustio TopGear, Klarkson je sa svojim kolegama, Hamondom I Mejom pokrenuo novu automobilsku emisiju koja se zove “The Grand Tour”. Kao što znate, ta emisija obara rekorde gledanosti širom planete.

Sam Klarkson je poznat kao “oldschool” vozač koji obožava stare automobile bez mnogo elektronike. Ovoga puta je dao svoje iskreno mišljenje o električnim auotmobilima, a naročito o modelima kompanije Tesla.

“Te 2008. godine sam testirao prvi Tesla automobil kojim nisam nimalo bio oduševljen. Ilon Mask me je nakon toga tužio zbog toga i izgubio. Bila je to teška kritika, ali pravična i on to sam zna. Tadašnji Tesla je imao mnogo mana i zaista mi se nije sviđao, ali Tesla modeli danas su zaista druga priča. Ti automobili izgledaju sjajno i voze se sjajno. Ima stvari koje bih promenio, ali u globalu, oni su odličani i zaista pružaju neverovatne mogućnosti. Siguran sam da će električni automobili biti naša budućnost i da će svet biti bolje i čistije mesto. Što se tiče pogona, uopšte mi ne smeta da automobili idu na električan pogon,sve dok su efikasni, brzi i zabavni”, rekao je Klarkson.

Ilon Mask se nije oglasio, ali smo sigurni da će mu prijati reči hvale. Ko zna, možda i pozove Klarskona čašicu Teslaqile…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery