Vesti

Nova Serija 7 kompanije BMW će imati i potpuno električnu i7 varijantu?

i7 bi mogao razvijati preko 650 konjskih snaga!

BMW Serije 7 i i7
1.67KPregleda

Prema najnovijim informacijama BMW će kao deo nove generacije modela Serije 7 predstaviti i potpuno električnu varijantu, model i7. Tako se bar navodi na BMW blogu.

BMW Serije 7 i i7

Na postu na BMW blogu piše da će i7 biti baziran na petoj generaciji eDrive platforme koja podržava i SUS i potpuno električne pogonske sklopove. Kako bi vozilo bilo primamljivo bšto većem broju ljudi, BMW će ga prodavati u različitim konfiguracijama.

Uvodni model u i7 liniji modela će imati relativno malu bateriju od 80 kWh, možda istu kakvu će imati BMW i4. Oni koji žele nešto bolji model će moći da naruče ovaj model sa još dve verzije baterija. Jedna od njih bi mogla imati 120 kWh i sa njom bi i7 trabalo da može da pređe do 700 kilometara.  

Prošle godine je Herald Kruger potvrdio da će budući električni automobili te kompanije moći da pređu do 700 kilometara. „Sa petom generacijom eDrive platforme, naši modeli će moći da prelaze između 550 i 700 kilometara sa jednim punjenjem. To ćemo postići i na modelima i4 i iNext“, rekao je on.

Model BMW i7 bi trebalo da se prodaje i sa nekoliko različitih električnih pogonskih opcija. Jedna od njih bi mogla da ima par elektromotora koji će razvijati preko 650 KS.Taj model će najverovatnije imati pogon na svim točkovima. Sigurno je da će imati fenomenalno ubrzanje.

Veruje se da će nova generacija modela Serije 7 biti predstavljena krajem 2021. ili početkom 2022. godine. Prema tome, i7 će verovatno na tržište stići nešto kasnije.

BMW Serije 7 i i7

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery