Vesti

Mercedes-AMG navodno odbacio reč „Project“ iz imena svog hiper automobila!

Može biti samo JEDAN (ONE)

1.02KPregleda

Negde između razvijanja svog hiper automobila i davanja odvažnih izjava o tome šta sve on može da uradi, Mercedes-AMG je navodno odlučio da promeni ime serijskog modela, te će se on umesto Project One, zvati samo „ONE“.

Ovu informaciju je preneo blog „TheSupercar“. Međutim, s obzirom da je sama kompanija prošle nedelje svoj hiper automobil prilikom testiranja prototipa nazvala „Project ONE“, ova informacija nije zvanično potvrđena, te je moramo uzeti sa malom dozom sumnje.

U svakom slučaju, navodi se da će se hiper automobil zvanično zvati Mercedes-AMG ONE, gde će se „ONE“ pisati velikim slovima.

Naime, nemački brend je pozvao kupce modela ONE pozvao na privatni događaj u Minhenu, na formalnu večeru, nakon koje sledi bliže upoznavanje sa ovim hiper automobilom. Takođe, klijetni će dobiti priliku da sami konfigurišu svoj automobil, koji će biti proizveden u samo 275 primeraka. Naravno, svaki od njih je već rezervisan.

Početna cena ovog modela iznosi 2,27 miliona evra. Prvi primerci će kupcima biti dostavljeni tokom 2019. godine, a proizvodnja će se obavljati u Velikoj Britaniji.

Za sada o ovom modelu znamo da ima četiri elektromotora i V6 agregat radne zapremine 1,6 litara. Zvanične specifikacije tek treba da budu objavljene, ali se predpostavlja da će on razvijati oko 1.000 – 1.100 konjskih snaga, zbog čega će ONE od 0 do 100 km/h ubrzavati za oko 2,5 sekundi.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery