Vesti

Suzuki objavio još fotografija restilizovanog modela Vitara!

Razvija skoro 1.000 konjskih snagaNove fotografije

764Pregleda

Suzuki Vitara je tokom leta koje je iza nas osvežen za 2019. godinu, a sada smo, zahvaljujući novim fotografijama, dobili priliku da saznamo nešto više o njemu.

Restilizovana Vitara je dobila nešto drugačiji dizajn na kojem se ističu redizajnirana maska (rešetka) hladnjaka i blago redizajnirani branici, kao i nove LED svetlosne jedinice i nove aluminijumske felne.

Naravno, osvežen je i enterijer. Naime, u kabini se sada ističu srebrni detalji na centralnoj konzoli, vratima i kokpitu, ali i osvežena instrument tabla sa centralnim ekranom za informacije u boji.

Međutim, ono što je najvažnije su svakako promene na mehaničkim delovima. Posebno se ističu novi Boosterjet agregati sa turbo punjačima koji menjaju atmosferske agregate radne zapremine 1,6 litara sa starijih modela.

Uvodni model Vitara ispod haube krije trocilindarski agregat radne zapremine jedan litar sa turbo punjačem koji razvija 109 konjskih snaga, dok su nešto skuplje varijante ovog modela opremljene četvorocilindarskim agregatom radne zapremine 1,4 litara sa turbo punjačem koji razvija 138 konjskih snaga i 220 Nm obrtnog momenta. Još uvek nema nikakvih informacija o dizel agregatima.

Suzukijev „AllGrip“ sistem upravljanja svim točkovima je dostupan kao opcija na oba agregata, a snaga se na točkove šalje ili preko manuelnog, ili preko automatskog menjača.

Najekonomičniji motor je svakako jednolitarski Boosterjet sa pogonom samo na prednjim točkovima i manuelnim menjačem, za koji iz kompanije navode da troši svega 5,3 litara benzina na 100 pređenih kilometara.

Restilizovana Vitara je dobila i dodatne sisteme za bezbednost i asistenciju vozaču među kojima je i Dual Sensor Brake Support (DSBS). Tu je i prepoznavanje pešaka, saobraćajnih znakova, nadgledanje „mrtvih““ uglova i slično.

Iako još uvek nije poznata cena na svim tržištima, Suzuki je objavio da uvodni model Vitara u Nemačkoj košta od 18.650 evra.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery