AktuelnoVesti

Mercedes-AMG One sve bliži realnosti (VIDEO)

Samo slušajte

2.38KPregleda

Nastavljeno testiranje hiper automobila Mercedes-AMG One

 

Razvoj dugoočekivanog Mercedes-AMG One hiper automobila stigao je do prekretnice, prenose svetski automobilski mediji.  Na test stazu nedavno je izašao prototip koji sada isporučuje punu snagu od preko 1000 kS. Kako on izgleda možete pogledati (a i čuti) na kratkom tizeru u nastavku, koji stiže direktno iz Mercedes-AMG-a.

 

 

Hiper automobil sa pogonskom jedinicom direktno iz Formule 1 najavljen je još 2017. godine pod nazivom Mercedes-AMG Project One. Sa jednim od prototipova naša redakcija je imala priliku da se upozna na Sajmu automobila u Beču početkom prošle godine. Mercedes je takođe ranije objavio da je svih 275 planiranih modela u prvom krugu prodato, i to po ceni od 2,7 miliona dolara. Naravno, nijedan još uvek nije isporučen kupcima.

 

Mercedes-AMG One

 

Zbog poteškoće u prilagođavanju agregata iz Mercedesovog F1 bolida za upotrebu na putu delovalo je da je Mercedes-AMG odložio projekat One. Sada ipak izgleda da su problemi rešeni. Barem sudeći po ovom test modelu koji je izašap na čuveni terene Mercedes-Benza u Immendingenu u Nemačkoj.

 

 

Na radost svih ljubitelja super i hiper automobila, Mercedes-Benz je potvrdio da će  model AMG One uskoro početi i sa testiranjem na Nurburgringu. Da li to znači da će nemački proizvođač automobila pokušati da postavi i novi rekord na stazi u ovom segmentu ostaje da se vidi.

 

Mercedes-AMG One

 

Podsećamo, Meredes-AMG One će svoj pogonski sklop deliti sa bolidom Formule 1 iz 2017. godine. To znači da će njegovo srce biti hibridni 1.6-litarski V6 agregat. On će imati isti turbo punjač, MGU-K elektromotor i baterije sa tečnim hlađenjem kao Hamiltonov bolid. Ali i još jedan par MGU-K elektromotora (ukupno dakle tri) na prednjoj osovini.

 

 

Prema novim podacima iz kompanije Mercedes-AMG, ukupna snaga hiper automobila biće preko 1000 kS. On će do „stotke“ ubrzavati za ispod 3 sekunde, a dostizaće brzinu i do 350 km/h. A šta tek reći za zvuk…

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery