AktuelnoVesti

I Mazda ubrzava elektrifikaciju svoje game

1.18KPregleda

Mazda nastavlja zalaganje za ugljeničnu neutralnost i sigurnost vozača

 

Krećući se prema karbonski neutralnoj budućnosti 2050. godine, Mazda Motor Corporation je danas najavila da će ubrzati svoje globalne planove elektrifikacije. Do 2030. godine Mazda predviđa da će četvrtina njenih proizvoda biti potpuno električna, a svi  ostali modeli će biti elektrificirani u nekom obliku.

 

Između 2022. i 2025. godine Mazda će predstaviti niz novih proizvoda koristeći SKYACTIV Multi-Solution Scalable Architecture (SKYACTIV prilagodljivu višenamensku arhitrekturu) pre svega za Japan, Evropu, Sjedinjenje Američke Države, Kinu i ASEAN. To će uključivati ​​pet hibridnih modela, pet plug-in hibridnih modela i tri potpuno električna modela. Dalji detalji o navedenim novim proizvodima i tržištima na kojima će se prodavati biće objavljeni naknadno.

 

Mazda takođe razvija namensku platformu za električna vozila – SKYACTIV EV Scalable Architecture – koja će se koristiti isključivo za električna vozila različitih veličina i tipova karoserije na proizvodima koji će biti predstavljeni između 2025. i 2030. godine.

 

Mazda MX-30

 

Smanjivanje emisije CO2 – Mazdin pristup sa više rešenja

Mazda ostaje posvećena smanjenju emisije CO2 svakog automobila i veruje da se za postizanje klimatske neutralnosti moraju koristiti sve dostupne opcije. Kroz SKYACTIV višenamensku prilagodljivu arhitekturu, kontinuirana elektrifikacija će ići ruku pod ruku sa razvojem napredne tehnologije motora sa unutrašnjim sagorevanjem, poput nagrađivanog e-Skyactiv X, kao i novih rednih šestocilindarskih motora.

 

U mnogim regijama Mazda ulaže u različite projekte i partnerstva kako bi promovisala razvoj i upotrebu obnovljivih goriva u automobilima. U Japanu je Mazda uključena u nekoliko zajedničkih istraživačkih projekata i studija kao deo trajne saradnje industrije, akademske zajednice i vlade u promovisanju široko primenljivih biogoriva dobijenih iz uzgoja mikroalgi. U Evropi se Mazda, kao prva među proizvođačima automobila, pridružila alijansi eFuel u februaru 2021. godine.

 

Napredni sigurnosni sistemi napravljeni za vozača – Mazda i-Activsense

Mazdini automobili su stvoreni za vozače. Kako bi nastavila da podržava cilj automobilske industrije za društvo bez saobraćajnih nesreća, Mazda je najavila da će proširiti svoje napredne sigurnosne tehnologije uvođenjem svog sistema autonomne vožnje usmerenog prema vozaču „Mazda Co-Pilot Concept„. Ovaj sistem će se pojaviti po prvi put u modelima zasnovanim na Mazdinoj velikoj platformi 2022. godine.

 

Sa Mazdinim konceptom Co-Pilot, Mazda će predstaviti sistem koji u svakom trenutku nadgleda stanje vozača. Ako otkrije iznenadnu promenu zdravstvenog stanja vozača, sistem se prebacuje na autonomnu vožnju, dovozeći automobil na sigurno mesto, zaustavljajući automobil i upućujući hitan poziv.

 

Zajedno sa još četiri japanske automobilske kompanije, Mazda će zajednički razviti standardne tehničke specifikacije za sledeću generaciju komunikacionih uređaja u vozilu kako bi podržala standardizovani komunikacioni sistem koji pruža sigurnije povezane usluge bez stresa.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery