AktuelnoF1Vesti

Rasel zamenjuje Botasa u Mercedesu sledeće godine

1.68KPregleda

Sudeći po najnovijim izveštajima, Toto Volf je obavestio menadžment Džordža Rasela da će Britanac zameniti Valterija Botasa naredne sezone.

 

I ranije je bilo spekulacija o tome da će mladi Britanac zameniti Finca u „srebrnim strelama“, posebno nakon impresivnog izdanja kada je umesto Luisa Hamiltona vozio na VN Sakira prošle godine.

 

Spekulacije su samo pojačane ove sezone, jer su Botasova izdanja u trkama daleko od onoga što zahteva jedna šampionska ekipa kao što je Mercedes. Botas ne samo što značajno zaostaje za timskim kolegom, već je u generalnom poretku iza vozača Red Bulla.

 

Sada, F1 Insider i Sky Italia sugerišu da je odluka doneta i da je zvanična objava neminovna. Informacije koje su lansirala ova dva medija u potpunosti koincidiraju.

 

Helmut Marko smatra da bi takav potez bio „logičan“, bez obzira što možda Luis Hamilton ne bi bio time oduševljen.

 

„Bio bi to logičan korak“, rekla je Red Bullova „siva eminencija“. „To više ne može da se odlaže. U suprotnom, finansiranje više nema smisla, bez obzira ako Hamilton ne bude srećan zbog toga.“

 

Ako Botas bude dobio otkaz, njegove opcije za sedište u 2022. u najmanju ruku će biti „mršave“, jer mnogi vozači imaju višegodišnje ugovore.

 

Ipak, jedno mesto će naravno biti slobodno, a to je ono koje trenutno zauzima Rasel u Williamsu. Marko ne bi bio iznenađen da Botas završi u timu u kojem je započeo karijeru. Zapravo, on smatra da je to jedina opcija koju Finac ima, odbacivši bilo kakvu mogućnost da ga angažuje Red Bull.

 

„Botas ne mora da nas zove, nema mesta“, rekao je Austrijanac. „Zapravo, jedino što mogu da zamislim je da zameni mesto s Raselom. Mislim da će Williams biti jedina opcija za njega.“

 

I Botas i Rasel su izrazili želju da im budućnost bude razrešena što pre.

 

Vrele Gume

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery