Vesti

Maserati potvrdio da novi sportski automobil stiže sledeće godine!

Po svemu sudeći, od serijske verzije koncepta Alfieri nema ništa!

Maserati planovi
2.46KPregleda

Maserati je prošle godine najavio plan koji podrazumeva lansiranje novih i redizajniranih modela do kraja 2022. godine.

Maserati planovi

Među najvažnijim modelima su nove verzije automobila Levante i Quattroporte, ali i potpuno noi krosover. Italijanska kompanija je obećala i da će na tržište lanisrati model Alfieri, model koji je planu od 2014. godine.

Danas je Maserati predstavio osvežen plan. Dosta toga se promenilo u odnosu na prošlu godinu, a najvažnije je možda to što će potpuno novi sportski automobil biti predstavljen sledeće godine.

Iako je logično da pomislimo da se radi o modelu Alfieri, kompanija nije otrkila ime tog modela. Takođe, već neko vreme kruže glasine da je projekat Alfieri i zvanično „mrtav“.  To i nisu toliko loše vesti, s obzirom da se u planu koji je nedavno predstavljen navodi da će novi model imati drugačiji dizajn, koji je „mnogo lepši“ nego dizajn koncepta Alfieri.

Maserati planovi

Na „osveženom“ planu se navodi i da će 2020. godine biti predstavljene restilizovane verzije modela Levante, Ghibli i Quattroporte. Još uvek nemamo ideju o tome šta možemo očekivati, ali verujemo da će promene biti minimalne.

Godinu dana kasnije, Maserati će predstaviti i tzv. D-UV vozilo. Reč je o krosoveru srednjih dimenzija koji će u gami kompanije biti pozicioniran ispod modela Levante. Takođe, navodi se i da će taj model imati isključivo električni pogonski sklop.

Maserati planovi

Godine 2021. možemo oečkivati kabriolet verziju tog novog sportskog automobila iz Maserati-ja. Takođe, u planu je i novi GranTurismo.

Tokom 2022. biće predstavljeni i novi GranCabrio i redizajnirani Quattroporte. Oba modela će biti dostuipna, sa električnim pogonskim sklopom.

S obzirom da govorimo o planovima kompanije Maserati, koja spada pod okrilje FCA grupacije, sasvim je normalno očekivati neka odlaganja. Ovoga puta je odloženo predstavljanje sledeće generacije modela Levante. Naime, po novim planovima, taj model će biti predstavljen 2023. godine.

Predstavnici kompanije Maserati nisu zalazili u detalje, ali su potvrdili da će svi novi modeli biti dostupni sa električnim pogonom.

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery