Vesti

Novi VW Tiguan stiže 2022. godine sa dve plug-in hibridne pogonske opcije!?

Spekulacije

VW Tiguan
5.09KPregleda

Prva generacija modela Volkswagen Tiguan održala se na tržištu više od decenije. Međutim, po svemu sudeći, to sa trenutnom, drugom generacijom neće biti slučaj.

VW Tiguan

Naime, Auto Express prenosi da nemački proizvođač već radi na redizajniranom modelu, koji bi na tržište trebalo da stigne 2022. godine. Za sada se malo toga zna, ali se navodi da će taj model imati drastično drugačiji dizajn, te da će izgledati „više sportski“ od trenutnog Tiguan modela.

Navodi se i da bi novi Tiguan mogao imati dizajn krosover-kupe modela. To znači da očekujemo veće i iskošenije vetrobransko staklo, padajući krov i obliju karoseriju. To bi zaista bilo drugačije od trenuntne generacije modela Tiguan  koji izgleda pomalo „kockasto“ i koji ima oštre ivice karoserije.

Još manje se zna kada je u pitanju enterijer. Međutim, u izveštaju magazina Auto Express se navodi da će on biti inspirisan dizajnom enterijera modela Passat za evropsko tržište. To znači da možemo očekivati novu digitalnu instrument tablu i široki ekran infotejnment sistema.

Navodi se i da, uprkos promenama na dizajnu, novi model neće imati značajno manje prostora. Pojedini izvori su naveli da će prtljažnik imati zapreminu od oko 470 litara sa zadnjim sedištima na mestu. Oni koji žele više prostora će navodno na raspolaganju imati model sa oznakom Allspace koji će biti za oko 250 mm duži od standardnog modela.

Očekuje se da će novi Tiguan  biti baziran na unapređenoj verziji MQB platforme. To znači da će se pogonske opcije deliti sa već najavljenom, novom generacijom modela Golf. Očekuju se i dve plug-in hibridne pogonske jedinice. One bi trebalo da razvijaju 170 KS (127 kW) i 250 KS (186 kW). Pretpostavlja se da će u ponudi biti i Tiguan R sa četvorocilindarski turbo agregatom zapremine dva litara koji će razvijati oko 350 KS (261 kW).

Još jedna interesantna glasina jeste da će novi Tiguan imati četvrti nivoa autonomne vožnje. To je samo za jednu lestvicu ispod potpuno autonomnog vozila.

VW Tiguan

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery