AktuelnoMotoGPSport

Markez još uvek nije spreman za uvodne trke MotoGP šampionata 2021.

2.03KPregleda

Mark Markez neće voziti u dve uvodne runde MotoGP šampionata 2021.

 

Na ovaj način su prekinute spekulacije o njegovom pokušaju da se vrati nakon očigledno teške povrede nadlaktice koju je zadobio prošle godine.

 

Nedavno je ocenjeno da je šestostruki šampion na putu da se „postepeno“ vrati u MotoGP akciju s Hondom, nakon zadovoljavajućih provera, kada su lekari konačno konstatovali da je kost dovoljno srasla, gotovo osam meseci nakon incidenta.

 

Markez je bio podrvgnut hirurškoj intervenciji početkom decembra, kada mu je „nakalemljen“ deo kosti iz karlice na nadlakticu, da bi pomogao zaceljivanju. Posle toga je bio prisiljen da provede nedelju dana u bolnici nakon što je zaradio infekciju kosti.

 

Taj „postepeni“ oporavak se dramatično ubrzao već u nedelji koja je usledila, kada se Markez našao na Hondi RC213V-S (u suštini serijskoj verziji pobedničke mašine iz 2017.) u Barseloni, a zatim u Portimaou, opipavajući nivo kondicije, kada su i krenule glasine o njegovom povratku na inauguralnoj trci sezone.

 

Međutim, u saopštenju objavljenom prekjuče, on i njegov tim su potvrdili da još uvek nije spreman da se trka, tako da će Hondin test vozač, Štefan Bradl, nastupiti umesto njega.

 

Honda kaže da „uzimajući u obzir vremenski period i trenutno stanje procesa konsolidacije kosti, lekari smatraju da je razborito i neophodno ne ubrzavati povratak Markeza na stazu, posebno nakon perioda neaktivnosti i izbegavati izlaganje riziku nadlaktične kosti u intenzivnom takmičenju“.

 

Markez sada čeka na dodatnu medicinsku proveru, koja će biti obavljena 12. aprila.

 

„Nakon poslednjeg pregleda koji je izvršio medicinski tim, lekari su me savetovali da je najrazumnije da ne učestvujem na MotoGP-u Katara, i da nastavim s planom oporavka koji smo pratili poslednjih nedelja“, rekao je Markez. „Voleo bih da mogu da učestvujem u uvodnoj trci svetskog prvenstva, ali moraćemo da nastavimo da radimo kako bih bio u optimalnom stanju koje bi mi omogućilo da se vratim u trke.“

 

Vozač Honde je poslednji put na stazi bio u uvodnoj trci prošle sezone u Herezu, u julu, kada je doživeo pad i lom nadlaktice koji se naknadno iskomplikovao, za šta je u najvećoj meri kriv on sam, želeći da se vrati na stazu već sledećeg trkačkog vikenda.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery