Vesti

Lamborghini Vega – koncpet koji bi nas sve oduševio

Lamborghini Vega
1.93KPregleda

Da li ste se ikada zapitali šta bi nastalo kad bi se spojio Lamborghini Sesto Elemento sa koncept modelom Terzo Millenio? Rezultat bi bio kompaktni novi model sa futurističkim dizajnom. Upravo to predstavlja model Lamborghini Vega.

Lamborghini Vega

Naravno, reč je o nezavisnom digitalnom projektu, jer za sada Lamborghini nema u planu takav automobil. U svakom slučaju, da vidimo šta bi bilo kad bi bilo.

Osim agresivnog dizajna, Lamborghini Vega ima kratko međuosovinsko rastojanje. On takođe skoro da nema prepusta ispred prednjih i iza zadnjih točkova i ima veliki panoramski krov.

Lamborghini Vega = idealni “Baby” Lambo

Lamborghini Vega

Koliko god da je Huracan dobar na stazi, posebno Performante, Lamobrghini bi zaista mogao da konstruiše automobil koji je manji, lakši i agilniji. Naravno, samo ako to žele zvaničnici kompanije, ili ako za tako nešto postoji potražnja.

S obzirom da to trenutno nije slučaju, za sada možemo samo sanjati o takvom automobilu. On bi možda mogao konkurisati nekom od Lotus modela kada je u pitanju upravljivost i agilnost. Naravno, to ne znači puno ako se taj model ne bi uklopio u ostatak game italijanskog proizvođača. Na svu sreću, Lamborghini Vega koncept izgleda kao da je deo te game.

On je mali, nizak i ekstremno širok. Sviđa nam se i dizajn kako na prednjem, tako i na zadnjem delu. Na zadnjem delu se ističu izduvne cevi.

Da li to znači da je ovaj hipotetički “baby” Lambo model sa SUS agregatom? Sudeći po njegovom dizajneru, GrigoryButin, njegov pogonski sklop je zapravo hibridni. Drugih detalja nema.

U svakom slučaju, bilo bi lepo kad bi Lamborghini odlučio da nas u novoj godini počasti predstavljanjem novog (ovakvog) modela.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery