Vesti

Nissan zakonski zaštitio IMS i IMQ oznake!

Nissan IMx koncept
1.64KPregleda

Japanski proizvođač automobila, kompanija Nissan, je nedavno zakonski zaštitila IMS i IMQ oznake. Da li to znači da ćemo uskoro videti novo električno vozilo te kompanije?

Nissan IMx koncept

Od kada je Nissan Imx koncept predstavljen prošle godine na Sajmu automobila u Tokiju, o njemu se puno priča. Navodi se da bi on mogao da stigne do serijske proizvodnje, te da je zapravo uvod u novu generaciju modela Qashqai.

Međutim, čini se da ambicije japanskog proizvođača zapravo idu dalje od modela IMx. Naime, kompanija Nissan je nedavno podnela zahtev EUIPO (European Union Intellectual Property Office) za zaštitu oznaka IMS i IMQ.

U rečniku kompanije Nissan, “IM” označava “Inteligent Mobility”. Ali šta znače slova “S” i “Q”. Odgovor na ovo pitanje bismo mogli dobiti već u narednih nekoliko nedelja, s obzirom da je Nissan najavio da će na Sajmu automobila u Detroitu predstaviti novi koncept električnog vozila.

Do tada, hajde da se još jednom podsetimo koncept modela IMx. Reč je o krosoveru koji ima dva elektromotora (po jedan za svaku osovinu), koji ukupno razvijaju 429 konjskih snaga (320 kW) i 700 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući bateriji velikog kapaciteta, ovaj model sa jednim punjenjem može da pređe i do 600 kilometara.

Nissan IMx koncept

Osim impresivnog pogosnkog sklopa, Nissan IMx ima i unapređenu verziju ProPilot sistema. To znači da vozilo može samostalno da se kreće. Takođe, aktiviranjem tog sistema, volan se uvlači u komandnu tablu, a sedišta se pomeraju za udobniju poziciju.

Napomena: na fotografijama se nalazi Nissan IMx koncept

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery