970_250_eko
Vesti

BMW M5 Competition ili Mercedes-AMG E63 S?

Ko je bolji?

Screenshot_2
887Pregleda

Kada bi vam neko ponudio opciju da birate između modela BMW M5 Comeptition i Mercedes-AMG E63 S, koji model biste vi odabrali?

BMW M5 Competition

Mercedes AMG E63 S je prava zver na pravoj liniji pre svega zahvaljujući ogromnom obrtnom momentu. Za to je zaslužan njegov četvorolitarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 604 konjskih snaga i 850 Nm obrtnog momenta. To je više nego što razvija Lamborghini Aventador.

To je takođe za 100 Nm obrtnog momenta više od modela BMW M5, bez obzira na to da li je reč o standardnoj ili Competition varijanti.

Sa druge strane, BMW M5 Competition razvija 617 konjskih snaga. Kako su naveli predstavnici bavarskog proizvođača, ovaj model ima direktiniji odgovor agregata i gotovo trenutan prenos snage na pogon.

Competition verzija ima i za 7 mm manji kirens od standardnog M5 modela, za oko 10% čvršće opruge i bolje amortizere.

Međutim, da li je to dovoljno da M5 Competition bude bolji od Mercedesovog modela? U svakom slučaju, brojevi su na strani modela E63 S. Ipak, ono na papiru je jedno, a stvarnost je potpuno druga priča. Koji je automobil po vašem mišljenju bolji? BMW M5 Competition ili Mercedes-AMG E63 S?

Pišite nam u komentarima.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery