Vesti

Lamborghini Huracán Sterrato će se proizvoditi od 2021. godine!?

Najnoviji koncept italijanskog proizvođača bi zapravo mogao da stigne do proizvodne trake

Koncept Lamborghini Huracan Sterrato
2.19KPregleda

Lamborghini je prošle nedelje predstavio svoj novi koncept model po imenu Huracán Sterrato. Reč je o prvom off-road hiper automobilu. Sada su se pojavile informacije da bi on zapravo mogao stići do serijske proizvodnje.  

Koncept Lamborghini Huracan Sterrato

Naime, ako je verovati najnovijim informacijama, ovaj model bi mogao da počne da se proizvodi već 2021. godine. Naravno, ako bi do toga zaista došlo, on bi verovatno bio proizveden u ograničenom broju primeraka. Planovi italijansko proizvođača još uvek nisu privedeni kraju, ali izvori bliski kompaniji Lamborghini navode da bi moglo biti proizvedeno između 500 i 1.000 primeraka modela Huracán Sterrato. Navodno će se svaki od tih primeraka prodavati po ceni od oko 240.000 evra.

Zvaninčne potvrde o ovoj temi iz Lamborghini-ja još uvek nema, ali je Maurisio Regani naveo da je “sve moguće”. On je naveo da bi takav automobil mogao biti profitabilan. To pod uslovom da se komponente modela Huracán Sterrato proizvode od “lakog, sintetičkog materijala” i to tehnikom 3D štampanja. Na taj način bi se uštedela velika količina novca.

Huracán Sterrato bi svakako bio zanimljiv dodatak gami italijanskog proizvođača. Posebno zbog činjenice da su se pojavili izveštaji da će zamena za model Hurracan stiće tek 2024. godine, a ne ranije, kao što se očekivalo.

U svakom slučaju, bez obzira na to šta će se desiti, da kažemo nešto o konceptu Huracán Sterrato. On je baziran na modelu Huracán Evo i ima agresivan dizajn spoljašnjosti sa off-road elementima. Kako bi mogao da se vozi van asfalta, klirens je podignut za 47 mm. Tu su i delnbe veličine 20 i 21 cola sa specijalnim pneumaticima.

Pokreće ga atmosferski 5.2-litarski V10 agregat koji razvija 631 KS (471 kW). Agregat je povezan sa sedmostepenim DCT menjačem preko koga se snaga šalje svim točkovima.

Više o ovom konceptu pročitajte ovde

Huracán Sterrato

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery