Vesti

Procurele prve fotografije modela BMW Serije 8 Gran Coupe!?

Ovaj model će premijerno biti predstavljen krajem meseca

BMW Serije 8 Gran Coupe
1.36KPregleda

Nekoliko fotografija modela BMW Serije 8 Gran Coupe se pojavilo na internetu, i to pre zvanične premijere koja će biti održana krajem ovog meseca.

BMW Serije 8 Gran Coupe

Fotografije su se pojavile na BMW Blog-u. One nam otkrivaju da će ovaj sedan imati prepoznatljiv prednji deo na kojem se ističe široka “kidney” maska (gril) i uski farovi. Takođe, na njima vidimo da je veći deo dizajna preuzet sa kupe verzije modela Serije 8. Razlika je u tome što će BMW Serije 8 Gran Coupe imati veće međuosovinsko rastojanje i još dvoja vrata. Na osnovu “padajućeg” krova rekli bismo da putnici na zadnjoj klupi neće imati previše mesta za glave.  

I zadnji deo ovog modela izgleda kao da je u potpunosti preuzet sa kupe verzije. Međutim, tu su integrisani zadnji spojler kao i dve izduvne cevi koje razdvaja difuzor.

Na fotografijama možemo videti samo mali deo enterijera. Međutim, očekuje se da se u kabini nađe volan sa tri kraja i digitalna instrument tabla sa ekranom dijagonale 12,3 inča. Očekuje se naravno i ekran infotejnment sistema koji bi trebalo da ima 10,25 inča.

Pogonske opcije

Kada je reč o pogonskim jedinicama, one će verovatno biti preuzete sa kupe i kabriolet verzija modela Serije 8. To znači da se očekuje šestocilindarski dizel agregat zapremine tri litara koji razvija 316 KS (235 kW) i 680 Nm obrtnog momenta. Ljubitelji benzinaca će moći da kupe model sa oznakom M850i koji poseduje 4.4-litarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 523 KS (390 kW) i 750 Nm obrtnog momenta.

Očekuje se da nešto kasnije bude predstavljen i BMW M8 Granc Coupe. On će imati 4.4-litarski twin-turbo V8 agregat koji će razvijati 592 KS (441 kW) i 750 Nm obrtnog momenta. Očekuje se naravno i Competition varijanta. Ona bi trebalo da razvija 617 KS (460 kW).

BMW Serije 8 Gran Coupe će početi da se prodaje u septembru, a premijera je zakazana za kraj ovog meseca.

BMW Serije 8 Gran Coupe

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery