Vesti

Lamborghini Huracan Sterrato – koncept super automobila za sve terene!

Da li nam Lamborghini na ovaj način kaže šta možemo očekivati u budućnosti?

Koncept Lamborghini Huracan Sterrato
2.25KPregleda

Vožnja pravih super automobila van asfalta je, bar do sada, bila naučna fantastika. Međutim, za sve postoji prvi put. Upoznajte Lamborghini Huracan Sterrato, novi konpet italijanskog proizvođača, koji će vozačima omogućiti da istraže zemljane puteve bez ikakvog straha da će ošteti svoj voljeni automobil.

Koncept Lamborghini Huracan Sterrato

Baziran na modelu Huracan Evo, Lamborghini Huracan Sterrato je nešto pozajmio i sa modela Urus. Upravo zbog toga je on spreman da ide i van asfalta. Klirens je povišen za 47 mm. Lamborghini je takođe proširio rastojanje između levih i desnih točkova za 30 mm, a montirane su i felne veličine 20 cola. Tu su i specijalni pneumatici koji bolje prijanjaju podlozi i apsorbuju prelazak preko neravnina.

Ojačan je i pod automobila, ali i pragovi i karoserija. Sve to je dovelo do toga da ovaj Huracan postane pravi off-road super automobil.

Kako bi vozači mirne savesti mogli da krenu zemljanim putevima, karoserija je oko usisnika za vazduh i agregata obložena zaštitom od udaraca kamenčića. Tu su i blatobrani izrađeni od ugljenikovih vlakana. Takođe, vožnja po mraku ne predstavlja nikakav problem, jer su na krovu montirana dodatna LED svetla.

Enterijer modela Huracan Sterrato je ojačan aluminijumskim panelima. Tu su i “bi-shell” sportska sedišta od ugljenikovih vlakana i “roll” kavez od titanijuma.

Srce ovog modela je atmosferski 5.2-litarski V10 agregat. Isti taj agregat ko modela Huracan Evo razvija 631 konjsku snagu (471 kW). Pogon na svim točkovima, upravljanje i vešanje su takođe modifikovani, a kontrolišu se preko LDVI sistema (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata).

Da li je ovaj koncept Lamborghini-jev način da nam kaže šta možemo očekivati u budućnosti, ili je samo koncept koji će biti zaboravljen? Da li će neki sličan model zaista postojati i da li će biti baziran na nasledniku modela Huracan? U ovom trenutku to niko ne zna, ali ponavljamo, sve je moguće.

Šta vi mislite, da li je spoj performansi super automobila i off-road sposobnosti jednog terenca dobra ideja? Pišite nam u komentarima…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery