Vesti

Lada Niva 6×6

Lada Niva 6x6
3.65KPregleda

Na internetu se pojavio video snimak iz Rusije na kojem vidimo kako nastaje Lada Niva 6×6.

SUV modeli sa šest točkova, bili oni fabrički ili modifikovani, su nešto što je u današnje vreme i te kako popularno. Oni ne samo da izgledaju drugačije, već i bolje prijanjaju tlu, zahvaljujući čemu mogu da pređu i preko najnepristupačnijih terena.

Lada Niva 6x6

Međutim, ima jedna začkoljica. Takvi modeli su veoma skupi. Šta ako neko poželi takav automobil, a nema dovoljno novca da ga priušti? Uvek postoji mogućnost da oni koji imaju dovoljno znanja i volje sami konstruišu tako nešto.

Upravo to su uradili Rusi sa video snimka ispod teksta. Naime, oni su model Lada Niva koji ima pogon na sva četiri točka transformisali u vozilo sa šest točkova. Kažemo vozilo sa šest točkova, a ne sa pogonom na sva šest točka, iz razloga što još uvek nisu rešili situaciju oko transfera obrtnog momenta na treću osovinu. Tako da je trenutno reč o 6×4 vozilu, ali su rekli da će ubrzo rešiti i taj problem.

Za svoj projekat su iskoristili verziju modela Lada Niva sa produženim međuosovinskim rastojanjem. Nakon što su isekli karoseriju i dodali neophodne delove, i nakon što su se uverili da točkovi ne dodiruju lukove iznad njih, rešili su da ovu Nivu izvedu na prvu test vožnju.

Uprkos činjenici da treća osovina još uvek niju u potpunosti funkcionalna, ova Lada Niva se pokazala prilično dobro kako na putu, tako i preko nekih prepreka.

Nadamo se da će uskoro završiti ovaj projekat, te da ćemo uskoro videti pravu Lada Niva 6×6.

Do tada, pogldajte kako su tekli radovi na ovom automobilu, i kako je protekla test vožnja.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery