970_250_eko
AktuelnoVesti

Koliko je luksuzan enterijer nove Mercedes S-Klase

Kao space shuttle

3.51KPregleda

Digitalno upoznavanje sa unutrašnjoću nove Mercedes S-Klase: Luksuz i hi-tech

 

Mercedes-Benz je nastavio sa virtuelnim predstavljanjem S-Klase, uz nove detalje enterijera. 

 

 

Moderni luksuz dostiže novi nivo u unutrašnjosti nove Mercedes S-Klase. Dizajneri su stvorili ambijent za prijatan osećaj sa „lounge“ karakterom koji je obeležen elegancijom, visokim kvalitetom i lakoćom upravljanja. Kontrolna tabla sa novom arhitekturom, modernim dizajnom površina i ergonomskim rasporedom ekrana predstavlja posebnu inovaciju.

 

 

 

Energizing

Sa unapređenim kvalitetom vožnje i niskim nivoom buke, kao i velikom ponudom programa Energizing Comfort, S-Klasa brine o dobrobiti svojih putnika. Za dobar ugođaj zadužen je i sistem za filtriranje vazduha, koji o svojim novim mogućnostima signalizira putem sistema Energizing Air Control.

 

 

Mercedes S-Klasa je oduvek bila mesto za udobna putovanja i opušten rad. Sa novom generacijom, unutrašnjost se potpuno razvila u „treće mesto“, utočište između kuće i radnog mesta. Skoro sve dimenzije vezane za komfor su poboljšane. U obe karoserijske varijante modela, S-Klase sa kratkim i dugim međuosovinskim rastojanjem, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima.

 

 

Ovaj efekat upotpunjava revolucionarni dizajn enterijera, uključujući povezanost sa unutrašnjom arhitekturom i elementima dizajna jahti. Pored do pet ekrana, istaknuti elementi uključuju velike elemente na instrument tabli u zadnjem delu vozila (sa paketom prve klase – First Class rear suite). Posebno privlačna verzija je furnir od drveta sa otvorenim porama prožet delikatnim umecima od pravog aluminijuma.

 

 

LED tehnologija omogućava interaktivno osvetljenje u unutrašnjosti. Aktivno ambijentalno osvetljenje je sada integrisano u sisteme pomoći u vožnji i može da vizuelno podrži upozorenja. Na primer, Active Blind Spot Assist upozorava na predstojeći sudar sa animacijom crvenog svetla. Pored toga, povratne informacije su moguće, na primer, pri upravljanju sistemom za kontrolu klime ili glasovnim asistentom „Hey Mercedes“.

 

 

Pored toga, aktivna ambijentalna rasveta integrisana je u Energizing Comfort Control. Pritiskom na dugme ili glasovnom komandom, njegov holistički „Fit & Healthy“ pristup pruža opipljivo iskustvo, dodatno unapređujući napredne sisteme komfora u S-Klasi. U isto vreme, sistem stvara pogodnu atmosferu u unutrašnjosti. Na primer, pojačava delovanje u slučaju umora ili opuštanja u slučaju povišenog nivoa stresa.

 

 

Energizing Coach čak predlaže odgovarajući fitnes ili wellness program zasnovan na podacima o vozilu i putovanju. Takođe, informacije o kvalitetu i stepenu stresa uključuje u svoj inteligentni algoritam ukoliko vozač poseduje odgovarajući pametni telefon ili nosi narukvicu za fitnes. Mercedes-Benz je razvio posebno i ponudu Energizing Comfort dodatke za kupce S-Klase u Kini.

 

 

 

Proizvodnja od septembra

Nova Mercedes S-Klasa W223 (facelift) debitovaće do kraja godine i proizvodiće se u novoj „Fabrici 56“ u Sindelfingenu, koja se zvanično otvara u septembru. Isto postrojenje će proizvoditi i novi EQS od januara 2021. godine. Ovaj model opisan je kao „potpuno električni član porodice nove S klase“. 

 

1 Komentar

  1. Nemci su uvek bili poznati po tehničkom perfekcionizmu koji je uvek pratilo potpuno odsustvo kreativnosti i originalnosti. Očigledno je i dalje taj trend nepromenjen.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery