Vesti

Infiniti uskoro predstavlja novi prototip sa F1 hibridnom tehnologijom!

Na Sajmu automobila u Parizu

685Pregleda

Kompanija Infiniti je najavila da će na Sajmu automobila u Parizu predstaviti novi protortip model po imenu Project Black S, koji ima F1 hibridnu tehnologiju.

Novi prototip zapravo predstavlja korak napred u odnosu na dizajnerski projekat od prošle godine pod istim imenom, što znači da je reč o potpuno funkcionalnom automobilu.

Naime, on je baziran na modelim Q60 Red Sport 400, a ispod njegove haube se nalazi dualni hibridni pogonski sklop“ sa trolitarskim twin-turbo VR30 V6 agregatom i sistemom za obnavljaje energije. Ukupna izlazna snaga novog hibridnog pogonskog sklopa iznosi 563 konjske snage, zahvaljujući čemu Project Blasck S od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od četiti sekunde.

Novi hibridni pogonski sklop nastao je saradnjom između kompanije Infiniti i sportskog F1 tima kompanije Renault, a konstruisan je za upotrebu na automobilima legalnim za havne puteve. Pored SUS agregata tu su još i tri generatora, od kojih jedan „prikuplja“ kinetičku energiju koja nastaje prilikom kočenja, dok su ostala dva montirana na turbo punjače kako bi sakupili energiju od izduvnih gasova.

Pored toga, karoserija je aerodinamički optimizovana, što je potvrđeno od strane Renault tima F1, pre svega zahvaljujui zadnjem spojleru koji ima sličan aerodinamični profil kao i bolid F1.

Infiniti Project Black S će zvanično biti predstavljen 4 oktobra na ovogodišnjem sajmu automobila u „gradu svetlosti“.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery