Vesti

Jedan od ukupno četiri proizvedenih modela Lamborghini Veneno na prodaju!

Cena, „samo“ osam miliona

2.11KPregleda

Model Lamborghini Aventador dolazi u različitim oblicima, od originalnog LP700-4 kupe, preko Roadster, SuperVeloce, S i S Roadster verzije do najnovijeg, kralja Nirburgringa, modela SVJ.

Osim što je redovno unapređivala svoj super automobil, italijanska kompanija je tokom
prethodnih godina lansirala i nekoliko ograničenih izdanja modela Aventador, među kojima su: Aventador J, Veneno i Centenario
.

Svako od ovih modela se prodavao po sedmocifrenoj ceni od momenta kada su napustili proizvodnu traku, a i dalje su „ludački“ skupi. Što se modela Lamborghini Veneno koji je prikazan na fotografijama iznad teksta tiče, njega trenutno prodaje jedan salon u Nemačkoj, i to po ceni od 8 miliona i 90 hiljada evra.

To je duplo više od originalne cene automobila, koji je doduše proizveden u samo četiri primeraka, od kojih je jedan i dan danas u vlasništvu kompanije Lamborghini. Naime, ovaj Veneno do sada nije bio registrovan, a na odometru stoji da je prešao samo 180 kilometara, što znači da je on praktično nov.

Ko god da odluči da plati traženu cenu, za svoj novac dobija atmosferski V12 agregat radne zapremine 6,5 litara zahvaljujući kome Veneno od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,2 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 355 km/h. Agregat raduvija čak 739 konjskih snaga (551 kW) i 690 Nm obrtnog momenta. Naravno, ne moramo ni da pominjemo kakvu aerodinamiku ima ovaj super automobil.

Šta mislite, da li vredi tih para?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery