Vesti

Ilon Mask tvrdi: “Tesla Roadster će sa jednim punjenjem prelaziti preko 1.000 kilometara”!

Zvuči previše dobro da bi bilo istinito... Ali videćemo...

Tesla Roadster
1.4KPregleda

Nismo puno toga čuli o drugoj generaciji modela Tesla Roadster još od kada je prvi put prikazan pre oko godinu i po dana. Međutim, prošle nedelje je Ilon Mask na svom Twitter profilu podelio jednu interesantnu činjenicu.

Tesla Roadster

Naime, izvršni direktor kompanije Tesla, upitan je da li će novi Roadster sa jednim punjenjem zaista moći da pređe 620 milja (998 kilometara) puta. On je na odgovorio da će novi Roadster zapravo sa jednim punjenjem moći da pređe preko 1.000 kilometara.

Tesla Roadster

Originalni planovi su podrazumevali da ovaj električni automobil pređe i do 620 milja. Naravno, to se očekuje u idealnim uslovima i bez preterivanja sa pritiskanjem papučice za gas.

Sama po sebi, ta činjenica je i više nego impresivna. Posebno ako u obzir uzmezmo performanse novog Roadster modela koje bi se mogle poistovetiti sa performansama hiper automobila. Naime, predviša se da će ovaj model iz mesta do 96 km/h ubrzavati za 1,9 sekundi, a od 0 do 200 km/h za 4,2 sekunde. Takođe se očekuje da Roadster četvrtinu milje (400 metara) prelazi za 8,8 sekundi. Maksimalna brzina će biti veća od 402 km/h.

Test vozač kompanije je jednom prilikom priznao da će serijski model moći da postigne još veću brzinu. Ako to zaista bude tako, onda će se Tesla značajno približiti velikim imenima kao što su Bugatti i Koenigsegg.

Tesla Roadster

Naravno, sve to će dolaziti po velikoj ceni. Međutim, s obzirom na performanse i na to koliko zapravo koštaju automobili sa takvim performansama, Roadster možda čak i ispadne jefitn. Pretpostavlja se da će se uvodni model prodavati po ceni od 200.000 dolara. Founder serija, čija će proizvodnja biti ograničena na 1.000 primeraka bi mogla koštati za oko 50.000 dolara više.

1 Komentar

  1. Sad kad sam bio u Usa ,vozio sam tesla model x p100 d sa ludacris mode-om od 0-62mph sam stigao za 2.8 sekunde i to bešumno i sa takvom lakocom kretanja a ovaj roadster bi trebalo da je za sekundu brzi …to ne mogu ni da zamislim,srdacan pozdrav.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery