Vesti

Može li trenunta generacija modela VW Golf parirati novim generacijama modela Ford Focus i Kia Ceed?

Video

VW Golf, Ford Focus i Kia Ceed
2.42KPregleda

VW se polako priprema da svetu predstavi novu generaciju modela Golf. To će biti osma generacija automobila koji je na tržište lansiran sada već davne 1974. godine i koji je već tada postao bestseler.

VW Golf, Ford Focus i Kia Ceed

Međutim, s obzirom da su Ford i Kia već predstavili nove generacije svojih hečbek modela, Focus i Ceed, postavlja se pitanje da li je trenuntna, sedma generacija modela Golf koja je sa nama od 2012. godine i dalje konkurentna na tržištu.  Drugim rečima, da li bi ljudi pre odabrali da kupe Golf u trenuntom izdanju, ili se pre odlučuju za gore pomenute nove modele.

Uprkos svojim godinama, Golf je i dalje jedan od najboljih automobila u hečbek segmentu. On vozačima i putnicima nudi visok kvalitet izrade i praktičnost, ali i pouzdanu dinamiku vožnje.

Nova Kia Ceed kombinuje sjajan dizajn sa širokim spektrom standardne opreme. Takođe, Kia Ceed kupcima nudi sjajan odnos “vrednost-cena”. Prema tome, onima koji žele udoban hečbek, Kia nudi upravo to, posebno u uslovima gradske vožnje.

VW Golf, Ford Focus i Kia Ceed

Najnovija generacija modela Focus je veća i praktičnija nego sve druge generacije tog modela pre nje. To pre svega zahvaljujući novoj platformi na kojoj je taj model baziran. Ovaj model putnicima na zadnjoj klupi nudi više prostora nego oba njegova konkurenta. Zapravo, putnici koji se voze pozadi u Focusu osećaju kao da se voze u automobilu iz više klase.

Takođe, Focus je već proglašen automobilom koji je najzabavniji za vožnju u svom segmentu. Isto važi i za novu generaciju.

Naravno, s obzirom da je nova generacija modela Golf na putu, VW će imati novog aduta koji bi mogao da pomrsi konce svim svojim konkurentima. Međutim, taj model će se na tržištu naći tek od februara sledeće godine.

U video snimku ispod teksta, saznajte da li vredi kupovati novi Golf sedme generacije, ili su pak primat odneli novi modeli, te je bolje sačekati novu generaciju.

Izvor i video: Carwow/Youtube

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery