AktuelnoTehnologijaVesti

Hyundai razvio prevodilački program fokusiran na automobilsku industriju

630Pregleda

Hyundai je nedavno lansirao sopstveni program za prevođenje baziran na veštačkoj inteligenciji, koji podržava engleski i južnokorejski, „specijalizovan“ za automobilsku industriju

 

Mada na prvi pogled zvuči čudno da jedan proizvođač automobila ulaže u prevodilački sistem, južnokorejska kompanija kaže da je fokusirana na dotičnu tehnologiju iz vrlo jednostavnog razloga: potrebno joj je da zaposleni na domaćem tržištu efikasnije komuniciraju s onima u drugim regionima, tako da je umesto oslanjanja na druge prevodilačke solucije, odlučila na kreira sopstvenu.

 

Pod nazivom „H Translator“, ova nova aplikacija je bazirana na veštačkoj neuronskoj  (ANN) mreži algoritama, a po Hyundaiju, na prvom mestu je fokusirana na sadržaj povezan s automobilskom industrijom. Ovo u potpunosti ima smisla, budući da je ona u fokusu onoga što kompanija radi, ali Korejci takođe ističu da pokušavaju da ovu uslugu usklade s najnovijom tehnologijom u ovoj softverskoj kategoriji.

 

Tako, primera radi, „H-Translator“ može da se bavi pisanim tekstom, ali poseduje i OCR sposobnosti, na taj način prepoznajući tekst uključen u fotografije, koji može da izvadi i pruži prevod.

 

S obzirom na njenu svrhu, ova aplikacija omogućava laku komunikaciju između zaposlenih. „H-Translator“ može da se ugradi i u „sobe za ćaskanje“, gde može da prevodi poruke u realnom vremenu. Drugim rečima, jedan korisnik može da šalje poruke na jednom jeziku, dok svi ostali dobijaju verziju prevedenu na drugi jezik, što u velikoj meri olakšava komunikaciju.

 

Što se tiče softverskog tržišta, Hyundaijev novi program ne predstavlja nužno revolucionarnu tehnolgiju, jer slični sistemi već postoje.

 

U ovom trenutku, jedna od najpopularnijih i najnaprednijih solucija je „Google Translate“, koji takođe funkcioniše na mobilnim uređajima. Microsoft je takođe razvio svoj sisem koji funkcioniše u video razgovorima, što omogućava da dva korisnika gorove različitim jezicima, ali su i dalje u mogućnosti da komuniciraju.  Microsoftovu demonstraciju kako to zapravo izgleda, možete pogledati u klipu ispod.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery