AktuelnoF1Vesti

Horner: Red Bull mora da bude dobar na svim stazama da bi konkurisao Mercedesu

958Pregleda

Kristijan Horner kaže da Red Bull mora da odradi značajan posao tokom zime, da bi svoj bolid učinio konkurentnim Mercedesu na svim stazama sledeće godine

 

Red Bull je intenzivnu sezonu od 17 trka završio pobedom u Abu Dabiju, dok je u generalnom plasmanu u konkurenciji konstruktora završio kao drugi iza sedmostrukih uzastopnih šampiona iz Mercedesa.

 

Međutim, uprkos dve pobede i 11 podijuma, Horner smatra da je podešavanje automobila za svaku trku ponaosob bila oblast gde tim nije blistao.

 

„Nama je potreban automobil koji pruža vrhunske performanse na svim stazama, što je Mercedesu uspevalo da isporuči“, zaključio je Horner, odgovarajući na pitanje u vezi s razlikama dva tima u 2020.

 

„Na tom planu treba da budemo snažniji sledeće godine. Mi treba da budemo jaki na svim tipovima staza, a smatram da je to što smo imali tako dobre performanse u Abu Dabiju, prilično ohrabrujuće.“

 

Horner je dodao da ako planirani kalendar od 23 trke bude na snazi 2021., obezbediće širi spektar pista u poređenju s ovom godinom, uključujući  ulične staze i trke u širem klimatskom rasponu.

 

Aerodinamičke performanse predstavljaju značajan faktor u baratanju različitim stazama, a Horner smatra da je tim uspeo da reši većinu problema s kojima se Red Bull suočio na početku sezone.

 

„Mislim da smo značajno unapredili automobil“, rekao je on. „Locirali smo probleme i milsim da to možemo dodatno usavršiti kako budemo ulazili u sledeću godinu.“

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery