Vesti

Hyundai Kona Electric eksplodirala dok je bila parkirana u garaži!

Još jedan slučaj spontane eksplozije električnog automobila, razlog nepoznat!

Hyundai Kona Electric eksplozija
1.23KPregleda

Da li su električni automobili bezbedni? To je pitanje koje se sve češće postavlja, pogotovo nakon vesti kao što je ova. Naime, nedavno je jedna Hyundai Kona Electric eksplodirala dok je bila parkirana u garaži, u Montrealu u Kanadi.

Hyundai Kona Electric eksplozija

CBC News prenosi da je u petak prošle nedelje, velika eksplozija uništila garažu vlasnika modela Hyundai Kona Electric, Pijera Konstatinoa. Fotografije sa lice mesta otkrivaju da je eksplozija bila toliko jaka da je vrata garaže odbacila skroz na drugu stranu ulice. Takođe, eksplozija je za sobom ostavila i ogromnu rupu na krovu garaže.

Vatrogasna služba Montreala je ubrzo stigla na lice mesta, oko 13 časova. Vatrogasci su brzo ugasili vatru. Prava je sreća da niko nije povređen.

Vlasnik automobila, Konstantino, naveo je da je video tamne oblake dima iz garaže, te da je odmah isključio struju u kući preko sklopke. „Da smo stajali ispred garaže, sada bismo verovatno bili u bolnici, ako ne i gore“, naveo je on. On je dodao i da Hyundi Kona Electric uopšte nije bila uključena u struju u vreme eksplozije. Luis Dezrosir iz vatrogasne službe je naveo da u garaži nisu mogli da nađu ništa drugo što bi moglo da izazove eksploziju.

„U garaži je bilo potpuno električno vozilo, i ništa oko njega nije moglo da izazove eksploziju. Nastavićemo i dalje da radimo na rasvetljavanju ovog slučaja, kako bismo razumeli problem i kako bismo znali kako da reagujemo ako dođe do sličnih situacija“, naveo je Dezrosir.

Vatrogasci su morali da sruše garažu nakon što su utvrdili da više nije bila stabilna. Uzroci eksplozije i požara tek treba da budu utvrđeni, ali nije prvi put da vidimo da se neki električni automobil koji stoji u mestu spontatno zapalio.

Hyundai Kona Electric eksplozija

1 Komentar

  1. Ето, баш јуче у необавезном разговору са једним старијим пријатељем, ТВ механичарем, али и иначе љубитељем и познаваоцем технике, он ми рече како литијумске батерије нису најбезбедније ни мале, у мобилном телефону, нарочито у случају пробијања и контакта са кисеоником, а камоли те аутомобилске. Мислим се, ма шта прича… ?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery