Vesti

Žan Tod kaže da se Šumaher oporavlja i da gleda trke Formule 1!

"Ništa nije isto, ali Šumaher i ja gledamo trke zajedno", rekao je Žan Tod!

Mihael Šumaher
2.24KPregleda

Nekadašnji šef tima Ferrari u Formuli 1 i predsedik organizacije FIA, Žan Tod, otrkio je da Mihael Šumaher nastavlja da se oporavlja od nesreće na skijanju koju je doživeo 2013. godine.

Mihael Šumaher

Informacija o zdravlju Mihaela Šumahera bilo je malo u proteklom periodu. Razlog za to je taj što njegova porodica želi da očuva njegovu i njihovu privatnost. Međutim, tokom intervjua za Radio Monte-Carlo, Žan Tod je otkrio da često ide u posetu Šumaheru. On je naveo i da su njih dvojica zajedno pratili trku za VN Nemačke na TV-u, prenosi magazin Sun.   

„Uvek sam obraziv sa ovakvim izjavama, ali tačno je. Gledao sam trku zajedno sa Mihaelom u njegovom domu u Švajcarskoj“, otkrio je Tod. „Mihael je u najboljim rukama i o njemu se brinu svi iz kuće. On ne odustaje i nastavlja da se bori“, dodao je Tod.

Žan Tod je otkrio da Šumaher ima poteškoća u komuniciranju.

„Njegova porodica se bori jednako jako kao i on. Naravno, naše prijateljstvo nije isto kao što je bilo nekad. Razlog za to je što nemamo istu komunikaciju kao ranije. Teško mu je, ali on nastavlja da se bori. Isto je i sa njegovom porodicom i prijateljima“.

Ros Brovn, direktor Forumle 1, takođe je jako blizak sa sedmostrukim šampionom Formule 1. On je početkom godine rekao da podržava porodicu Šumahera da se ne eksponira u medijima.

„Konstantno sam u kontaktu sa Korinom (Šumaherovom ženom), i totalno se slažem sa njihovom odlukom. Mihael je oduvek bio osoba koja je držala do svoje privatnosti“.

Krajem godine treba da izađe dokumentarni film o Mihaelu Šumaheru. Pretpostavlja se da će se u tom filmu pojaviti i sam Šumaher. To bi zapravo bilo prvi put da je on snimljen u svojoj kući, nakon nesreće koja ga je umalo koštala života.

Kada je bilo jasno da će Šumaher preživeti, doktori su poručili kako se radi o medicinskom fenomenu. Četiri meseca proveo je u komi, a proces lečenja okončan je u junu 2014. Bio je premešten u rehabilitacionu kliniku, a u septembru je već bio na kućnom lečenju. Izdrži Šumi!

Mihael Šumaher

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery