Vesti

Električni Porsche Taycan će brzo postati prodavaniji od legendarne 911-ice!

Zbog velike potražnje povećan je i kapacitet proizvodnje!

Porsche Taycan
1.47KPregleda

Za nešto više od šest nedelja, na Sajmu automobila u Frankfurtu, Porsche Taycan će premijerno biti predstavljen. Kako trenutno stoje stvari, očekuje se da će taj model brzo postati prodavaniji od legendarne 911-ice.

Porsche Taycan

Na potpuno električnom Porsche Taycan modelu radilo se već dosta vremena. Tokom tog perioda, Porsche je uspeo da kod ljudi izazove ogromno interesovanje za ovaj model. Kako prenosi magazin Auto News, nemački proizvođač je već dobio skoro 30.000 porudžbina za Taycan. Upravo iz tog razloga će biti povećan i kapacitet proizvodnje, na 40.000 primeraka godišnje.

Tokom 2018. godine, Porsche je prodao ukupno 35.600 primeraka modela 911. Prema tome, čini se neizbežnim to da će Taycan, automobil koji bi se do do pre nekoliko godina mogao svrstati pod pojam naučne fantastike, početi da se prodaje u većem broju od legendarnog modela kompanije Porsche. Takođe, iako još uvek nije predstavljen, ovaj model bi mogao postati najpoznatiji i najpoželjniji sportski automobil proizvođača iz Štutgarta.

Porsche Taycan

Oni koji žele da naruče model Taycan već sada, moraju da uplate depozit od 2.500 evra. Taj iznos će biti odbijen od konačne cene automoila.

Porsche Taycan će biti direktan konkurent Teslinom Model S. Porsche će takođe početi sa instalacijom punjača širom Evrope i SAD preko kojih će Taycan moći da za samo četiri minuta dobije dovoljno energije da pređe 100 kilometara puta.

Porsche je u početku planirao da godišnje proizvodi po 20.000 primeraka ovog modela. Međutim, zbog velike potražnje, ubrzo je odlučno da se taj kapacitet poveća. Iz tog razloga će Porsche zaposliti još 1.500 ljudi. Navodi se da je već izabrano oko 1.000 radnika od 32.000 prijavljenih kandidata.

Porsche Taycan

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery