Vesti

Honda HR-V od sada sa novim 1,5-litarskim benzincem!

Honda HR-V Sport je najbrža varijanta, kada je agregat povezan sa manuelnim menjačem!

Honda HR-V Sport
3.05KPregleda

Restilizovana Honda HR-V je nedavno stigla i na evropsko tržište. Dobila je novi agregat sa turbo punjačem, novi “Sport” paket opreme i suptilne promene na spoljašnjosti i u enterijeru.  

Honda HR-V Sport

Novi 1,5-litarski turbo benzinac i ostali agregati

Najveća novina je svakako novi 1,5-litarski turbo benzinski agregat. Kada je povezan sa standardnim šestostepenim manuelnim menjačem, ovaj agregat razvija 180 konjskih snaga i 240 Nm obrtnog momenta. Kada se izabere CVT transmisija, broj obrtnog momenta pada na 220 Nm.

Honda HR-V Sport

Ovaj novi agregat je dostupan samo na novom “Sport” paketu opreme. Zahvaljujući njemu, Honda HR-V Sport od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 7,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 215 km/h. To kada je agregat povezan sa manuelnim menjačem. Sa CVT transmisijom za ubrzanje od 0 do 100 km/h je potrebno 8,6 sekundi, a maksimalna brzina je 200 km/h.

Honda HR-V Sport

Osim ovog novog 1,5-litarskog turbo benzinca, Honda HR-V se prodaje i sa atmosferskim benzinskim agregatom iste zapremine koji razvija 128 konjskih snaga. Ovaj model je dostupan i sa 1,6-litarskim turbo dizel agregatom. Oba agregata su povezana sa šestostepenim manuelnim menjačem. Uz atmosferski benzinac je kao opcija dostupna i CVT transmisija.

Dizajn

Prateći stope modela za SAD, i Honda HR-V za evropsko tržište ima detalje od tamnog hroma na maski (grilu). Tu su i veći usisnici za vazduh na braniku i novi farovi sa redizajniranim LED pokazivačima pravca. Tu su i okrugla svetla za maglu, nove alu-felne veličine 17 vola i hromirani završeci izduvnih cevi.

Što se Honda HR-V Sport varijante tiče, ona dolazi sa tanikim prednjim spliterom, pragovima, proširenjima na lukovima iznad točkova i agresivnijim zadnjim branikom. Sve to je ofarbano u crnu boju. Tu su i crna kućišta bočnih retrovizora, dve izduvne cevi, jedinstvene felne od 18 cola i LED farovi.

Enterijer

U enterijeru se ističu redizajnirana prednja sedišta i kvalitetniji materijali. Na modelima sa skupljim paketima opreme je dostupna i kožna presvlaka.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery