Vesti

Renault City K-ZE će premijerno biti predstavljen u Šangaju!

Novi potpuno električni krosover francuskog proizvođača

Renault City K-ZE koncept
1.53KPregleda

Predstavnici kompanije Renault su najavili da će sledeće nedelje, na Sajmu automobila u Šangaju, premijerno predstaviti novi potpuno električni krosover po imenu City K-ZE.

Renault City K-ZE koncept

Ovaj model je predstavljan i u formi koncepta K-ZE na Sajmu automobila u Parizu prošle jeseni. Reč je o prvom, potpuno električnom vozilu francuskog proizvođača koje je namenjeno kineskom tržištu. Međutim, ovaj model neće biti ograničen samo na najmnogoljudnijiu zemlju sveta, već će se prodavati i na ostalim tržištima širom planete.

Dodatni detalji o modelu Renault City K-ZE će biti objavljeni 16. aprila kada će on biti i premijerno predstavljen. Za sada znamo da će se ovaj model proizvoditi i sklapati u Kini. Proizvodiće ga e-GT New Energy Automotive kompanija koja je plod saradnje brenda Nissan i Dongfeng.

Renault City K-ZE koncept

Koncept K-ZE podseća na model Kwid sa futurističkim primesama. Na njemu se ističe jedinstveni dizajn prednjeg i zadnjeg dela, ali i jedinstvena boja karoserije u dva tona. Naravno, ostaje da se vidi da li će sve to ostati isto i na serijskoj verziji.

Nisu otkriveni ni detalji o pogonskom sklopu modela City K-ZE. Znamo samo da će on sa jednim punjenjem moći da pređe i do 250 kilometara po NEDC ciklusu testiranja. Prema tome, ovaj model bi u realnim uslovima sa jednim punjenjem trebalo da prelazi oko 200 kilometara.

Iako je namenjen “široj narodnoj masi”, (onoj sa plićim džepovima), City K-ZE će biti opremljen modernom tehnologijom. Tu pre svega mislimo na infotejnment sistem, navigaciju i kameru za vožnju unazad. Naravno, na njemu će se naći i neki od sistema za bezbednost i asistenciju vozaču.

Napomena: Na fotografijama je koncept Renault K-ZE

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery