970_250_eko
AktuelnoVesti

Honda Civic za 2022. „procurela“ na globalnu mrežu

511Pregleda

Potencijalan dizajn nove Honde Civic hečbek za 2022. je „procureo“ na globalnu mrežu. Možemo reći da je reč o evoluciji aktuelnog modela, koja definitivno izgleda zrelije.

 

 

Bez ikakve dileme, Civic je jedan od najboljih automobila na tržištu iz C segmenta. Samim tim, nema potrebe da Honda tu nešto previše menja. Upravo to sugerišu i priloženi patent prikazi, koji su se na internetu pojavili preko Civic XI foruma, nakon što ih je japanska kompanija zaštitila.

 

Ukupne proporcije nisu mnogo drugačije, ali čini se da je novajlija kreiran za nešto zreliju klijentelu. Aktuelni hečbek izgleda kao priuštivi Type R, posebno u Sport trimu s tandemom završetaka izduvnih cevi. Međutim, model za 2022. je uzdržaniji.

 

 

Gledajući spreda, Civic sada više liči na Accord, zahvaljujući farovima trapezoidne forme. Maska hladnjaka je razdvojena, s tim što je gornja sekcija manja, podsećajući na sedan. Sudeći iz prikaza, Honda se oslobodila lažnih usisnih otvora, donjeg spojlera i bočnih linija.

 

Što se tiče pozadine, i tu je sada sve svedenije, bez „ukrasa“, dok su signalne grupe u trendu jer ih spaja obuhvatajuća LED traka. U međuvremenu, spojler više ne razdvaja staklenu sekciju, što znači da će vozači uživati u boljoj preglednosti prema nazad. Novajlija očigledno neće biti do te mere u sportskom „fazonu“ kao aktuelni model. Izgleda više kao mali Accord Crosstour.

 

 

Civic za 2022. bi mogao da bude baziran na staroj platformi, s promenama koje bi omogućile praktičniju ili jeftiniju proizvodnju, koja će iz Svindona u Engleskoj (fabrika se zatvara sledeće godine) biti prebačena na tlo Severne Amerike.

 

Nakon pojavljivanja patent slika, ono o čemu se naširoko govori je Civic Type R. On je već spažen tokom testiranja u maju. Dok glasine govore o čak 400 ks, hibridu sa zadnjim elektromotorima, mislimo da će evolucija biti „umerenija“, što je sasvim dovoljno da ostane vodeći u klasi.

 

Vrele Gume

Izvor: Civic XI

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery