Vesti

Honda Civic Type R postaje hibrid!?

Mogla bi da razvija preko 400 konjskih snaga!

Honda Civic Type R
1.91KPregleda

Sledeća generacija modela Honda Civic Type R će imati hibridni pogonski sklop. Razlog za to bi mogao biti cilj japanskog proizvođača da elektrifikuje svoju gamu za evropsko tržište do 2025. godine.

Honda Civic Type R

Proizvodnja trenutne generacije modela Civic će se nastaviti do 2021. godine. Tada će Honda zatvoriti svoje postrojenje u Svindonu u Velikoj Britaniji. Ubrzo nakon toga počeće konstrukcija nove generacije modela Civic u Severnoj Americi. Performantna verzija ovog modela, Civic Type R će početi da se prodaje nešto kasnije, verovatno od 2022. godine.

Za sada ima veoma malo detalja o hibridnom Civic Type R modelu. Međutim, veruje se da će ovaj „hot heč“ i dalje imati četvorocilindarski agregat zapremine 2 litara sa turbo punjačem koji će pokretati prednje točkove. Zatim, tu bi trebalo da se nađe i par elektromotora koji će pokretati zadnje točkove. U tom slučaju, čeka nas prva Civic Type R sa pogonom na svim točkovima u istoriji.

U svojoj trenutnoj formi, gore pomenuti agregat modela Civic Type R razvija 306 konjskih snaga. Par elektromotora bi sa lakoćom mogli povećati taj broj na preko 400 „konja“. Tako bi se ovaj japanski „hot heč“ našao rame uz rame sa modelima Mercedes-AMG A45 i Audi RS3. Sledeća generacija modela Ford Focus RS takođe ide putem hibridizacije te se očakuje da i ona razvija preko 400 konjskih snaga. Sve u svemu, segment „hot heč“ modela postaje sve uzbudljiviji.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery