Vesti

Toyota planira da do 2021. godine na evropsko tržište plasira potpuno električno vozilo!

To bi mogla biti potpuno električna verzija modela C-HR

Toyota C-HR
2.26KPregleda

Već duže vreme se Toyota fokusira na usavršavanje svojih hibridnih automobila. Naime, čelnici ove kompanije veruju da su ta vozila bolji „most“ između vozila sa SUS agregatima i vodoničnim gorivnim ćelijama od električnih vozila sa baterijama.

Toyota C-HR

Japanski proizvođač automobila sada u svojoj gami ima vozilo sa odoničnim gorivnim ćelijama koje nosi ime Mirai. Međutim, Toyota u svojoj gami nema potpuno električno vozilo od kada je prestala da prodaje model RAV4 EV 2014. godine.

Međutim, izgleda da su se čelnici kompanije predomislili po pitanju potpuno električnih vozila. Da li je to zbog toga što Toyota ne može da ignoriše činjenicu da se segment potpuno električnih automobila konstantno povećava, ili iz nekog drugog razloga, ne znamo. U svakom slučaju, japanski proizvođač je najavio potpuno električno vozilo za Evropu do 2021. godine.

Toyota C-HR

Izvršni direktor Toyota odeljanja za Evropu, Johan van Žil, naveo je da konačna odluka o tom vozilu još uvek nije donešena, ali da će to najverovatnije biti SUV ili kombi.

Japanski proizvođač automobila se sve do sada opirao tome da prodaje električno vozilo u Evropi. Razlog za to je taj što su električna vozila manje profitabilna od hibrida koje Toyota prodaje u velikim brojevima. Zapravo, predstavnici kompanije predviđaju da će hibridni modeli činiti 50% od ukopnog broja prodatih automobila u Evropi do 2021. godine.

Toyota je već najavila da će od sledeće godine u Kini prodavati prvo serijsko električno vozilo, C-HR EV. I te kako bi imalo smisla da se taj model prodaje i u Evropi. U svakom slučaju, videćemo šta će čelni ljudi kompanije odlučiti.

Toyota C-HR

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery